TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV drabužių mažmenininkė „Gap“ uždarys 230 parduotuvių

JAV drabužių mažmenininkė „Gap“ rengiasi pertvarkai, kurią įgyvendindama suskaidys savo verslą į dvi bendroves ir uždarys 230 parduotuvių. „Gap“ pranešė, jos vienai bendrovei, kuri bus pavadinta „Old Navy“, atiteks tokio pat pavadinimo parduotuvių tinklas, kuris sėkmingai didina pardavimus. Kita bendrovė, kuri dar neturi pavadinimo, perims „Gap“, „Banana Republic“ ir kitus prekių ženklus, kurių rezultatai yra prastesni. Verslo skaidymą planuojama užbaigti 2020 metais.
„Gap“ parduotuvė
„Gap“ parduotuvė / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„Gap“ valdybai atlikus išsamų vertinimą, paaiškėjo, kad „Old Navy“ verslo modelis ir klientai laikui bėgant ėmė vis labiau tolti nuo mūsų specializuotų prekių ženklų ir kiekvienai bendrovei dabar reikalinga skirtinga strategija, kad ji galėtų sėkmingai judėti į priekį“, – pareiškė „Gap“ valdybos pirmininkas Robertas Fisheris.

Visuose „Gap“ parduotuvių tinkluose 2018 metų vasarį dirbo apie 135 tūkst. žmonių, o 2018 metų lapkritį įmonė visame pasaulyje turėjo 3,688 tūkst. parduotuvių, rodo bendrovės reguliavimo institucijoms pateikti duomenys.

Lyginamieji metiniai pardavimai „Old Navy“ tinkle, kuriame siūlomi drabužiai paprastai būna pigesni negu parduodamieji „Gap“ ar „Banana Republic“ tinkluose, padidėjo 3 proc., tuo tarpu pardavimai „Gap“ tinkle smuko 5 proc., o „Banana Republic“ tinkle – ūgtelėjo 1 procentu.

Bendrovė taip pat paskelbė planuojanti per kitus dvejus metus visame pasaulyje uždaryti 230 parduotuvių, veikiančių su prekės ženklu „Gap“.

JAV mažmeninės prekybos sektorius patiria vis didesnį spaudimą, kurį daro „Amazon“ ir kiti interneto mažmenininkai.

Tačiau elektroninės parduotuvės taip pat turi problemų, pavyzdžiui, dėl pelningumo, nes pirkėjai daro joms spaudimą, reikalaudami nemokamo pristatymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius