-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV farmacijos įmonės susijungimams ir įsigijimams šiemet išleido rekordinę sumą

JAV vaistų gamintojai ir biotechnologijų bendrovės susijungimo ir įsigijimo sandoriams šiemet išleido rekordinius 342 mlrd. JAV dolerių.
Vaistai
Vaistai / 123RF.com nuotr.

Vien pirmadienį buvo paskelbta apie du stambius sandorius, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.

Prancūzijos „Sanofi“ pasiekė susitarimą už 2,5 mlrd. JAV dolerių įsigyti Jungtinių Valstijų „Synthorx“, kuri specializuojasi vėžiu ir autoimuninėmis ligomis sergančių pacientų priežiūros srityje. O „Merck & Co“ paskelbė už 2,7 mlrd. JAV dolerių perkanti Jungtinių Valstijų „ArQule“, kuri savo veikloje yra sutelkusi dėmesį į vėžio terapiją.

JAV farmacijos ir biotechnologijų bendrovės nuo metų pradžios dalyvavo 484 susijungimo ir įsigijimo sandoriuose. Tuo tarpu per visus 2018 metus tokių sandorių buvo 365-i, rodo tyrimų bendrovės „Dealogic“ duomenys. O bendra tokių susijungimo ir įsigijimo sandorių vertė pernai sudarė tik 97 mlrd. JAV dolerių.

Bendra šių metų susijungimo ir įsigijimo sandorių vertė – 342 mlrd. JAV dolerių – yra didžiausia nuo 1995 metų, kai „Dealogic“ pradėjo skaičiuoti šį rodiklį.

Ankstesnis rekordas, kuris sudarė 215 mlrd. JAV dolerių, buvo pasiektas 2016 metais. Tais metais, be kita ko, Airijos „Shire“ įsigijo Jungtinių Valstijų „Baxalta“ už 32 mlrd. JAV dolerių, o „Pfizer“ įsigijo Jungtinių Valstijų „Medivation“ už 14 mlrd. JAV dolerių.

Visame pasaulyje šiame sektoriuje nuo metų pradžios buvo sudaryta iš viso 1,276 tūkst. susijungimo ir įsigijimo sandorių, kurių bendra vertė sudarė 411 mlrd. JAV dolerių. Pernai tokių sandorių buvo 1,23 tūkst., o jų bendra vertė siekė 298 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius