Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV iš „Deutsche Bank“ reikalauja 14 mlrd. JAV dolerių

Jungtinių Valstijų iždo departamentas mano, kad Vokietijos bankas „Deutsche Bank“ turėtų sumokėti 14 mlrd. JAV dolerių, kad būtų sureguliuotos pretenzijos, susijusios su byla dėl manipuliavimo hipoteka užtikrintų vertybinių popierių kainomis prieš 2008 metų krizę, remdamasis savais šaltiniais skelbia laikraštis „The Wall Street Journal“.
„Deustche Bank“ logotipas
„Deustche Bank“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Baudos suma, kuri viršijo rinkos prognozes, yra preliminari ir yra aptariama vykstančių Vokietijos banko ir JAV valdžios derybų metu.

Po tokios žinios „Deutsche Bank“ akcijos prekybos JAV metu ketvirtadienį atpigo 7,4 proc.

Pats bankas ketvirtadienį vakare patvirtino, kad veda derybas siekdamas sureguliuoti Amerikos teisėsaugos pretenzijas ir kad tikrai buvo įvardinta 14 mlrd. JAV dolerių suma.

„Deutsche Bank“ neplanuoja sureguliuoti potencialių pretenzijų, net artimų šiai sumai. Derybos dar tik prasidėjo. Bankas tikisi, kad derybos prives prie rezultato, panašaus į susitarimus, pasiektus su kitais bankais, kurie sureguliavo pretenzijas dėl gerokai mažesnių sumų“, – pareiškė bankas.

Pavyzdžiui, bankui „Goldman Sachs“ buvo pateiktos 15 mlrd. JAV dolerių vertės pretenzijos, tačiau bankas sumokėjo tik 5 mlrd. JAV dolerių, primena „The Financial Times“.

„Deutsche Bank“ rinkos vertė per pastaruosius metus smuko perpus po to, kai bankas pernai patyrė 6,8 mlrd. eurų nuostolių ir vėliau atsisakė mokėti dividendus dvejus artimiausius metus. Šiuo metu šio banko rinkos kapitalizacija yra viena mažiausių Europoje, ir milžiniška suma Amerikoje bankui gali tapti didžiuliu smūgiu.

„Deutsche Bank“ šių pretenzijų sureguliavimui yra atidėjęs 5,4 mlrd. eurų ir tikisi, kad pavyks suderėti dėl 2-3 mlrd. JAV dolerių baudos, rašo „The Wall Street Journal“.

Jau ne vienas Amerikos bankas sumokėjo milijardines baudas už tai, kad klaidino investuotojus dėl hipoteka užtikrintų vertybinių popierių kokybės. Rekordinę sumą – 16,6 mlrd. JAV dolerių – sumokėjo „Bank of America“.

Bankai buvo kaltinami tuo, kad išleido minėtų vertybinių popierių ir skatino juos pirkti kaip itin patikimus taip skatindami burbulą nekilnojamojo turto rinkoje. JAV valdžia privertė bankus sumokėti baudas ir kompensuoti klientams dalį nuostolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius