-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 19 /2019 08 20

JAV pratęsė bendradarbiavimui su „Huawei“ būtinų licencijų galiojimą 90 dienų – W.Rossas

Jungtinės Valstijos pirmadienį suteikė „Huawei“ 90-ies dienų terminą įsigyti amerikiečių gaminamos įrangos, tačiau į draudimą įtraukė dar beveik keturias dešimtis Kinijos telekomunikacijų milžinės patronuojamųjų įmonių.
„Huawei“
„Huawei“ / „Scanpix“ nuotr.

„Toliau ragindami vartotojus atsisakyti „Huawei“ produktų, suprantame, kad reikia daugiau laiko siekiant išvengti bet kokių sutrikimų“, – sakoma JAV prekybos sekretoriaus Wilburo Rosso pranešime.

Minėtu draudimu JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija siekia suvaržyti „Huawei“, kurios ryšiai su Kinijos žvalgyba, pasak pareigūnų, kelia grėsmę Jungtinių Valstijų nacionaliniam saugumui, veiklą.

W. Rossas paskelbė, kad į „juodąjį“ sąrašą įtrauktos dar 46 „Huawei“ patronuojamosios įmonės. Tai reiškia, kad šiuo metu apribojimai taikomi daugiau nei 100-ui įmonių.

Visgi Prekybos departamentas dar 90-iai dienų pratęsė laikinų leidimų galiojimą JAV įmonėms bendradarbiauti su Kinijos bendrove ir jos patronuojamosiomis įmonėmis.

„Mes suteikiame daugiau laiko atsiriboti“, – televizijos kanalui „Fox Business Network“ pareiškė W.Rossas ir pažymėjo, jog naujasis draudimo įsigaliojimo terminas yra lapkričio 19-oji.

„Kalbant iš techninės pusės, „Huawei“ tvirtina, kad ji yra privati bendrovė, tačiau Kinijos įstatymai numato, kad net privačios bendrovės turi bendradarbiauti su kariuomene ir Kinijos žvalgybos agentūromis. Be to, jos privalo išlaikyti šį faktą paslaptyje“, – teigė W.Rossas.

„Huawei“ yra antra pagal dydį pasaulyje išmaniųjų telefonų pardavėja bei pirmaujanti penktosios kartos (5G) mobiliojo ryšio įrangos gamintoja, tačiau jos veiklą varžo trukdžiai įsigyti būtinos aparatinės ir programinės įrangos, įskaitant išmaniųjų telefonų lustus.

D.Trumpas sekmadienį pakartojo „nenorintis verslo santykių su „Huawei“ dėl nacionalinio saugumo sumetimų“.

Huawei pozicija

Kompanija „Huawei“ pasidalino savo pozicija ir pareiškė nesutinkanti su JAV komercijos departamento sprendimu įtraukti į subjektų sąrašą dar 46 „Huawei“ dukterines įmones.

„Akivaizdu, kad šis sprendimas, priimtas būtent dabar, yra politiškai motyvuotas ir neturi nieko bendra su nacionaliniu saugumu. Šie veiksmai pažeidžia pagrindinius laisvosios rinkos konkurencijos principus.

Jie niekam nenaudingi, įskaitant ir JAV kompanijas. Bandymai sustabdyti „Huawei“ verslą nepadės JAV pasiekti technologinės lyderystės. Mes raginame JAV vyriausybę nutraukti šį neteisėtą elgesį ir pašalinti „Huawei“ iš subjektų sąrašo. Laikinosios bendrosios licencijos pratęsimas nekeičia fakto, kad su „Huawei“ buvo elgiamasi neteisėtai. Šiandienos sprendimas neturės esminės įtakos „Huawei“ verslui. Mes ir toliau sieksime tobulinti geriausius įmanomus produktus ir teikti geriausias paslaugas mūsų klientams visame pasaulyje“, – rašoma įmonės pozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius