-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

JAV programavimo paslaugų įmonė „Devbridge“ ir toliau plečiasi – atidaro biurą Lenkijoje

JAV programavimo paslaugų įmonė „Devbridge“ gegužės mėnesį atidaro biurą Varšuvoje ir žada toliau aktyviai plėstis į regionus. 2021 metų pabaigoje sudariusi vieną didžiausių sandorių regiono mastu, įmonė „Devbridge“ tapo dalimi „Cognizant Softvision“ įmonės, kuriančios pritaikytus skaitmeninius produktus ir veiklą vykdančios pasauliniu mastu, rašoma pranešime žiniasklaidai.
devbridge group biuro atidarymas Vilniuje
„Devbridge“ / „Scanpix“ nuotr.

Anot JAV programavimo paslaugų įmonės „Devbridge“ viceprezidento ir Lietuvos padalinio vadovo Viktoro Gurgždžio, technologijų įmonių darbų apimtys auga itin sparčiai, todėl nekilo dvejonių suburti komandą Lenkijoje, kurią šiuo metu vienija daugiau nei 50 aukštos kvalifikacijos specialistų.

„Ir toliau aktyviai ieškosime darbuotojų Lenkijoje, kadangi turime visas galimybes ne tik aktyviau plėstis į kaimyninius regionus ir ten didinti investicijas bei stengtis pritraukti talentus, įdiegti įmonės sukurtą darbo kultūrą ir modelius, dalytis gerosiomis praktikomis. Plėtrą ir toliau planuojame visame regione, tačiau taip pat sieksime išlaikyti spartų samdymo tempą bei koncentruosimės į produkto kūrimą, kad padėtume mūsų globaliems klientams pasiekti norimus rezultatus“, – pabrėžė įmonės vadovas.

Stengsis suburti talentus iš viso regiono

Anot V.Gurgždžio, susitelkimas į nepriekaištingą produktų kokybę ir stiprios ekspertinės bazės kūrimas bei puoselėjimas leido išaugti iš vos kelių žmonių komandos į vieną iš pasaulinių lyderių programinės įrangos kūrimo srityje ir atidaryti biurus Čikagoje, Londone, Toronte, Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

„Mūsų esminis įmonės plėtros variklis – tai beveik 700 narių profesionalų bendruomenė, kuri siekia padėti klientams žvelgti į verslo procesus per inovatyvių skaitmeninių produktų kūrimo prizmę. Augimo trajektorija yra labai aiškiai nustatyta – siekiame kasmet augti bent po 25 – 30 proc. Rinka, kurioje veikiame, yra maža – profesionalai vieni kitus pažįsta, todėl nesunkiai įvertina, kokią komandą esame subūrę. Žmonės nori dirbti su talentingais kolegomis ir įgyvendinti sudėtingus projektus. Matydami būsimus stiprius bendradarbius, žmonės supranta, kad netrūks palaikymo, o kartu jie galės priimti didesnius ir geresnius sprendimus“, – įsitikinęs V.Gurgždys.

Biuras suvienija darbuotojus

„Devbridge“ programavimo departamento vadovo Łukasz Pijanowskio teigimu, erdvus ir patogus biuras padės stiprinti ryšį tarp kolegų dirbančių skirtinguose Lenkijos miestuose.

„Lenkijos IT rinka yra labai didelė, šiemet augome labai sparčiai, todėl naujasis biuras bus ta erdvė, kuri sutelks kolegas dažniau susitikti ir gyvai pabendrauti. Mano, kaip vadovo tikslas, dar labiau pagerinti kiekvieno darbuotojo asmeninę darbo erdvę ir sukurti jaukią bei komandiniam darbui patogią atmosferą biure.

Biuro vieta ir infrastruktūra taip pat turėjo reikšmės, pasirinkome Varšuvos pietinę pusę, sujungiančią centrinę miesto dalį ir leidžiančią patogiai iš biuro nuvykti į oro uostą. Dažnai tenka keliauti pas klientus į JAV arba į kitus įmonės padalinius, todėl patogus ir greitas nuvykimas iki oro uosto, mums irgi buvo svarbus kriterijus“, – privalumus vardijo programavimo departamento vadovas.

Ne tik samdys, bet ir ugdys specialistus

L.Pijanowskio teigimu, komandiškumas įmonėje yra labai svarbus, tad naujojo biuro tikslas yra sukurti jaukią, patogią, inovatyvią erdvę, kurioje būtų malonu dirbti.

„Esame dar gana jauna organizacija Lenkijoje, tačiau labai aktyviai samdome patyrusius inžinierius visoje šalyje. Nors biuras atvėrė duris Varšuvoje, tačiau mūsų darbuotojai turi pasirinkimo galimybę arba dirbti nuotoliniu būdu, arba atvykti darbuotis iš biuro. Pagrindinis prioritetas mūsų darbe yra komandinis darbas ir nepriekaištinga sukurtų IT produktų kokybė. Kiekvienas projektas yra labai skirtingas, tad darbuotojai tobulėja gilindamiesi į technines ir į kliento verslo subtilybes. Todėl esame tikri, kad mūsų darbo modeliui ir komandoms bus vis labiau svarbus gyvas bendravimas ir glaudus bendradarbiavimas“, – pabrėžė L.Pijanowski.

Atidarė akademiją jauniesiems programuotojams

„Devbridge“ šių metų pradžioje Varšuvoje taip pat atidarė „Sourcery Academy for Developers“ akademiją, kurioje studijas pradėjo didžiausią motyvaciją pademonstravę ir testą įveikę jaunuoliai. Akademijos dalyviai mokosi pagal „Devbridge“ programuotojų Lietuvoje sukurtą unikalią mokymosi programą.

„Sourcery Academy for Developers“ mokymosi programa, skirta visiems, norintiems ugdyti programavimo srities kompetencijas bei greičiau integruotis į technologijų darbo rinką. Šios programos paskaitos bei nagrinėjami tikrų projektų pavyzdžiai yra orientuoti į problemų sprendimą, o programos dalyviai ne tik mokosi dirbti komandoje, bet ir spręsti skaitmeninių produktų kūrimo problemas.

„Devbridge“ jau daugiau nei dešimtmetį aktyviai ugdo ne tik būsimus profesionalius programuotojus, bet ir padeda ruošti naujų karjeros iššūkių siekiančius skirtingų profesijų atstovus. Įmonės inicijuotoje nemokamoje „Sourcery“ akademijoje dalyviai iki šiol buvo mokomi programavimo pagrindų ne tik Lietuvoje, tačiau tokia galimybe jau pasinaudojo ir studentai ne tik iš Lenkijos, bet ir Vakarų Afrikos. Tikimasi, kad „Devbridge” profesionalų Lietuvoje sukurta ir ištobulinta mokymosi programa ne tik padės kokybiškai paruošti jaunuolius darbo rinkai visame pasaulyje, bet ir gilins jų savarankiškai įgytas teorines žinias ir padės startuoti konkurencingame Lenkijos IT sektoriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius