-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 04 /14:11

JAV teisingumo departamentas atlieka baudžiamąjį tyrimą dėl „JPMorgan“ veiklos

JAV teisingumo departamentas atlieka baudžiamąjį tyrimą dėl „JPMorgan Chase“ veiklos, susijusios su užsienio valiutų rinka, pranešė JAV bankas.
„JPMorgan“
„JPMorgan“ / „Scanpix“ nuotr.

Bankas taip pat nurodė padidinęs galimų teisinių išlaidų įvertį 1,3 mlrd. JAV dolerių.

Pasak „JPMorgan“, didžiausio pagal turtą JAV banko, atliekant tyrimą daugiausia dėmesio skiriama banko prekybos užsienio valiuta veiklai ir su ta veikla susijusioms kontrolės priemonėms. Bankas teigia toliau bendradarbiaujantis su tyrėjais ir dalyvaujantis diskusijose su reguliavimo ir sprendimų vykdymo užtikrinimo institucijomis.

Tačiau, pasak banko, „nėra jokių garantijų, kad tokiose diskusijose bus pasiektas koks nors susitarimas“, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.

Suma, kurią bankas gali prarasti dėl bylinėjimosi ir kuri viršytų jo privalomąsias atsargas, rugsėjo 30 dienos skaičiavimais, galėtų sudaryti net 5,9 mlrd. JAV dolerių.

„JPMorgan“ taip pat pranešė, kad suma, kurią bankas gali prarasti dėl bylinėjimosi ir kuri viršytų jo privalomąsias atsargas, rugsėjo 30 dienos skaičiavimais, galėtų sudaryti net 5,9 mlrd. JAV dolerių. Prieš tris mėnesius bankas minėjo 1,3 mlrd. JAV dolerių mažesnę sumą, t. y. 4.6 mlrd. JAV dolerių.

Ar visa 1,3 mlrd. JAV dolerių suma yra susijusi su vykstančiu tyrimu dėl veiklos valiutos rinkoje, bankas nenurodė.

„Citigroup“ ketvirtadienį pranešė, kad tyrimus dėl banko veiklos, susijusios su užsienio valiuta, atlieka arba užklausas šiuo klausimu teikia Teisingumo departamento konkurencijos ir baudžiamasis skyriai, taip pat JAV prekybos žaliavų ateities sandoriais komisija ir Jungtinės Karalystės finansų rinkos priežiūros institucija (FCA).

Apie vykstančias diskusijas su Teisingumo departamento konkurencijos ir baudžiamuoju skyriais praėjusią savaitę pranešė ir Šveicarijos UBS.

Praėjusią savaitę „JPMorgan“ pranešė savo teisines išlaidas, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, padidinęs maždaug 400 mln. JAV dolerių. Pastarosiomis savaitėmis panašių priemonių ėmėsi ir kiti stambūs JAV ir Europos bankai, kaip teigiama, nemaža dalimi dėl numatomų susitarimų, kurie leistų išvengti teismų dėl manipuliavimo užsienio valiutos rinka.

Praėjusią savaitę „JPMorgan“ pranešė savo teisines išlaidas, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, padidinęs maždaug 400 mln. JAV dolerių.

Investuotojai atidžiai vertina bankų skelbiamus teisinių išlaidų įverčius, iš kurių matyti, ar šios išlaidos viršija ankstesnius bankų lūkesčius.

Pastaraisiais metais „JPMorgan“ sumokėjo ne vieną mižinišką baudą, kad išvengtų teismų dėl įvairių reguliavimo institucijų įtarimų, įskaitant įtarimus dėl nuostolių iš prekybos ar galimo piktnaudžiavimo hipotekos rinkoje pasaulyje bręstant finansų krizei.

„The Wall Street Journal“ šaltinių teigimu, dideli JAV ir Europos bankai galimybę pasiekti bendrą susitarimą dėl įtarimų manipuliavimu valiutos rinka vertina optimistiškiau nei JAV reguliavimo institucijos.

Kai kuriems bankams, pasak šaltinių, buvo nurodyta, kad jiems gali būti skirtos baudos nuo 500 mln. iki 1 mlrd. JAV dolerių, tačiau tie skaičiai dar gali būti pakeisti.

Praėjusią savaitę atidėjinius teisinėms išlaidoms, iš dalies susijusioms su tyrimais dėl veiklos valiutos rinkoje, suformavo keli JAV ir Europos bankai.

„Citi“ atidėjo papildomus 600 mln. JAV dolerių, o „Barclays“ – papildomus 800 mln. JAV dolerių. „Royal Bank of Scotland“ penktadienį pranešė atidėjęs 640 mln. JAV dolerių galimoms baudoms dėl tariamo manipuliavimo valiutų kursais. HSBC pirmadienį pranešė vienkartinėms išlaidoms, įskaitant galimą baudą, kurią sumokėjus FCA užbaigtų tyrimą dėl banko veiklos užsienio valiutos rinkoje, atidėjęs maždaug 1,7 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius