Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JK draudikė „Aviva“ pardavė verslą Italijoje už 873 mln. eurų

Didžiosios Britanijos draudikė „Aviva“ pardavė savo gyvybės ir bendrojo draudimo verslą Italijoje už 873 mln. eurų.
„Aviva“
„Aviva“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Bendrovė paskelbė, kad gyvybės draudimo verslas buvo parduotas už 543 mln. eurų bendrovei „CNP Assurances“, o bendrosios draudimo operacijos – Vokietijos finansinių paslaugų įmonei „Allianz“ už 330 mln. eurų.

Iš turto pardavimo gautas pajamas „Aviva“ planuoja panaudoti skoloms apmokėti, investiciniams projektams finansuoti ir akcininkams atlyginti.

„Nuo praėjusių metų rugpjūčio mėnesio, kai paskelbiau apie naują įmonės strategiją, sudarėme septynis turto pardavimo sandorius, kurie mums iš viso atneš daugiau nei 5 mlrd. svarų, – pranešė „Aviva“ generalinė direktorė Amanda Blanc. – Tokia sparti pažanga leis mums sutelkti dėmesį į transformaciją bei į mūsų jau ir taip stiprios veiklos vystymą Didžiojoje Britanijoje, Airijoje ir Kanadoje.“

2020 metais „Aviva“ ikimokestinis pelnas sumažėjo 32 proc. iki 2,61 mlrd. svarų, palyginti su 3,82 mlrd. svarų 2019 metais.

Bendra įmokų apimtis sumažėjo iki 29,02 mlrd. svarų, palyginti su 29,71 mlrd. ankstesniais metais.

Veiklos pelnas neatsižvelgiant į vienkartinius veiksnius sumažėjo iki 3,16 mlrd. svarų, palyginti su 3,18 mlrd. svarų metais anksčiau, sakoma „Aviva“ pranešime spaudai.

Draudikė planuoja išmokėti 14 pensų dividendus už akciją už antrąjį 2020 metų pusmetį. Bendra metinių dividendų suma sieks 21 pensą vienai akcijai.

Ketvirtadienį „Aviva“ akcijos prekybos sesijos metu pabrango 3 proc., o per pastaruosius metus jų vertė padidėjo 12 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius