-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK pristatys imigracijos po „Brexit“ planą

Didžiosios Britanijos vyriausybė trečiadienį paskelbs ilgai lauktus planus dėl imigracijos sistemos po „Brexit“, užbaigsiančios laisvą Europos Sąjungos piliečių judėjimą į Jungtinę Karalystę.
„Brexit“
„Brexit“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Vidaus reikalų sekretorius Sajidas Javidas sakė, kad pasiūlymais, kurie turi būti paskelbti trečiadienį, nustatoma „įgūdžiais paremta imigracijos sistema, susijusi su talentais ir patirtimi, kuriuos gali atsivežti žmonės, o ne su tuo, iš kur jie atvyksta“.

Šiuo metu visi ES piliečiai pagal bloko laisvo judėjimo taisykles gali gyventi ir dirbti Britanijoje, bet ši tvarka nustos galioti šaliai kovo mėnesį išstojus iš ES.

Vyriausybė siūlo neriboti gerai apmokamų, kvalifikuotų imigrantų, galinčių apsigyventi Britanijoje, skaičiaus, bet nori apriboti atvykstančių „žemos kvalifikacijos“ darbuotojų skaičių.

Daug kompanijų perspėja, kad ne taip gerai apmokamų darbuotojų atvykimo varžymas užgniauš darbuotojų tiekimą tokiems sektoriams kaip turizmo, viešbučių, maitinimo industrija ir sveikatos apsauga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius