Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JK startuoliai pagal pritrauktą finansavimą 2022 metais – antri pasaulyje

JK startuoliai 2022 metų pradžioje pritraukė daugiau lėšų nei jų konkurentai Kinijoje, Prancūzijoje ar Indijoje, nusileisdami tik varžovams iš Jungtinių Valstijų, rodo pirmadienį paskelbti duomenys.
Startuolis
Startuolis / 123RF.com nuotr.

Duomenų teikėjos „Dealroom“ duomenys buvo paskelbti tuo metu, kai pirmąją Londono technologijų savaitės dieną JK vyriausybė pristatė savo naująją skaitmeninės plėtros strategiją.

„Dealroom“ duomenimis, JK startuoliai per pirmuosius tris metų mėnesius pritraukė rekordinį 11,3 mlrd. JAV dolerių dydžio rizikos kapitalą.

Per penkis mėnesius iki gegužės pabaigos startuoliai surinko 15,6 mlrd. JAV dolerių, iš kurių pusę pritraukė technologijų sektoriaus naujokai.

Jungtinėse Valstijose startuoliai pritraukė 123,4 mlrd. JAV dolerių, Kinijoje – 11,8 mlrd. JAV dolerių, o Indijoje – 14,8 mlrd. JAV dolerių.

„Kol kas šiais metais JK pritraukė daugiau rizikos kapitalo nei bet kuri kita pasaulio šalis, išskyrus Jungtines Valstijas, aplenkdama Indiją ir Kiniją, palyginti su visais 2021 metų reitingais“, – sakoma „Dealroom“ pranešime.

Remiantis „Dealroom“, šis rodiklis tapo „rekordiniu ketvirčiu“ pramonei, nepaisant „audringos metų pradžios pasaulio rinkose“ po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Duomenų teikėja pridūrė, kad Didžiojoje Britanijoje šiuo metu veikia 122 „vienaragiai“– technologijų įmonės, kurių vertė viršija 1 mlrd. JAV dolerių.

Technologijų ministras Chrisas Philpas Londono technologijų savaitėje pristatydamas naująją vyriausybės skaitmeninę strategiją sakė, kad plano tikslas yra įtvirtinti Didžiosios Britanijos, kaip „pasaulinės technologijų supervalstybės“, vaidmenį.

„Per pastaruosius penkerius metus JK pirmavo prieš Europą, siekdama tapti pasauline technologijų lydere, o dabar mes nustatome ateities kursą“, – kalbėjo Ch.Philpas renginyje.

„Skaitmeninė strategija yra planas, kuriuo vadovausimės, kad sustiprintume savo, kaip mokslo ir technologijų supervalstybės, poziciją pasaulyje“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius