-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„JPMorgan Chase“ ir dar 11 bankų skirta 250 mln. JAV dolerių bauda už manipuliacijas

Dvylika bankų, įskaitant „JPMorgan Chase“, „Citigroup Global“ ir „HSBC Holdings Plc“, sutiko sumokėti iš viso 250 mln. JAV dolerių, kad būtų panaikinti kaltinimai manipuliavimu būsto paskolų bendrovių „Fannie Mae“ ir „Freddie Mac“ vertybinių popierių kainomis.
JAV bankas „JPMorgan Chase“
JAV bankas „JPMorgan Chase“ / AP/„Scanpix“ nuotr.

Pensilvanijos iždo departamento vadovas Joe Torsella paskelbė apie susitarimą, kuris leis išspręsti Manhatano federaliniame teisme pateiktą kolektyvinį pensijų fondų ir investuotojų ieškinį.

Tarp susitarimą sudariusių bankų yra „BNP Paribas“, „Cantor Fitzgerald“, „Credit Suisse Group“, „Merrill Lynch“, „Morgan Stanley“, „Nomura Securities“, „SG Americas Securities“, „TD Securities USA“ ir „UBS Group“.

Visi bankai taip pat įsipareigojo pakeisti savo antimonopolinę politiką, susijusią su prekyba obligacijomis.

Investuotojai padavė bankus į teismą 2018 metais, kad buvo paskelbta, jog JAV teisingumo departamentas aiškinasi, ar kai kurie didžiausi pasaulio bankai galėjo susitarti dėl manipuliavimo neužtikrintų obligacijų kainomis.

Anksčiau šioje byloje jau buvo sudaryti susitarimai su „Goldman Sachs Group“, „Deutsche Bank“, „First Tennessee Bank“ ir „Barclays Plc“.

„Fannie Mae“ ir „Freddie Mac“ neduoda paskolų tiesiogiai namų savininkams, o perka hipotekos kreditus ar vertybinius popierius iš bankų, kartu užtikrindami bankų sistemos likvidumą. Agentūros imasi iš bankų komisinius už paskolų garantijų teikimą investuotojams.

JAV valdžios institucijos perėmė abiejų agentūrų kontrolę 2008 metų finansinės krizės metu ir taip tikėjosi stabilizuoti būsto paskolų rinką, atsižvelgdamos į didėjantį paskolų įsipareigojimų nevykdymo skaičių.

Iš viso JAV išleido daugiau nei 187 mlrd. JAV dolerių, kad paremtų „Fannie Mae“ ir „Freddie Mac“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius