Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinių Arabų Emyratų rinka domina „Vičiūnų grupę“ ir „KG Group“

Galimybe eksportuoti produktus į Jungtinius Arabų Emyratus (JAE) domisi vienos didžiausių šalyje maisto gamybos grupių „Vičiūnų grupė“ ir „KG Group“. Pirmoji jau yra išvežusi bandomąsias produkcijos siuntas į JAE.
JAE
JAE / Shutterstock.com nuotr.

„Tam tikrus parengiamuosius žingsnius JAE „Vičiūnų grupė“ daro jau ne pirmus metus – dalyvaujame žuvies ir jūrų gėrybių industrijos parodose, deramės su partneriais ir esame pradėję bandomąjį kai kurios produkcijos tiekimą“, – BNS teigė „Vičiūnų grupės“ antrinės pardavimų bendrovės „Vičiūnai ir ko“ vadovas Egidijus Remeikis.

Anot jo, grupė JAE norėtų parduoti aukštesnės kokybės produktus, pavyzdžiui, surimį, lašišą, skumbrę, žuvų pirštelius ir koldūnus.

Tuo metu „KG Group“ vadovas Tautvydas Barštys BNS tvirtino, kad grupė iki šiol nevežė į JAE, bet pradeda domėtis JAE rinka – ji svarsto galimybę vežti paukštienos produktus ir derina tam reikalingus „Halal“ sertifikatus.

„Šiuo metu yra derinamasi su „Halal – sertifikuojančiomis institucijomis dėl galimybės tam tikras paukštienos partijas sertifikuoti pagal JAE reikalavimus. Eksporto į Vidurio Rytų šalis galimybės klausimas pasidarė ypač aktualus, kai pernai Lietuva gavo leidimus paukštienos eksportui į JAE“, – BNS sakė T.Barštys.

Ketvirtadienį pranešta, jog JAE praplėtė lietuviškų maisto produktų importo sąrašą. Šalis nuo šiol įsileis galvijus, paukščius, viščiukus, inkubacinius kiaušinius ir pašarus.

Lietuvos įmonės, norinčios eksportuoti produkciją į JAE, privalo turėti eksportui į musulmoniškas šalis būtiną „Halal“ sertifikatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius