-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juodupės komunaliniam ūkiui – valdžios nuosprendis, bet vis dar su viltimi išlikti

Komunalinių paslaugų įmonių veikla rajono valdžiai – kaip karšta bulvė. Prieš kelerius metus vykę bandymai prie AB „Rokiškio komunalininkas“ prijungti AB „Rokiškio butų ūkis“ žlugo, o dabar rajono taryboje priimtas sprendimas likviduoti VšĮ Juodupės komunalinį ūkį. Tačiau įstaiga vis dar turi vieną kozirį, nuo kurio ir priklausys jos ateitis...
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Prašė atidėti

Liepos mėnesio rajono tarybos posėdyje, kuriame svarstytas Juodupės komunalinio ūkio likvidavimo klausimas, buvo siūlymas jį iš darbotvarkės išbraukti. Opozicijos atstovams kilo abejonių dėl įmonės turto vertinimo skaidrumo, nes tarybai pateikto projekto informacijoje pasigesta kai kurio vertingo turto vertinimo. Įtarimų kilo ne tik dėl turto būsimo perdavimo, bet ir dėl esminio klausimo – kodėl pelningai dirbantį „Juodupės komunalininką“ reikia likviduoti, o jo funkcijas perduoti iš nuostolių vis dar neišbrendančiai AB „Rokiškio komunalininkas“?

Opozicija pasitelkė ir dar vieną motyvą nedraskyti Juodupės komunalinio ūkio. Tai – darbo vietų mažame miestelyje naikinimas. Įmonėje dirba 21 darbuotojas, atlyginimų vidurkis pagal Juodupės seniūnijos pajamas – aukštas, kiek viršija 1 tūkst. Eur. Likvidavus įmonę be darbo liks nemažai žmonių.

Sprendimas – dabar, diskusijos dėl turto – vėliau

Rajono savivaldybė – vienintelis VšĮ Juodupės komunalinio ūkio dalininkas. Klausimą tarybai pristatęs savivaldybės administracijos direktorius Andrius Burnickas sakė, jog kol kas nesprendžiamas turto perdavimo klausimas. Pritarus įstaigos likvidavimui, jos turtas tik perkeliamas į savivaldybės valdomą AB „Rokiškio komunalininkas“, o diskusijos, kokią turto dalį perduoti „Rokiškio komunalininkui“, o kokią palikti valdyti patikėjimo teise, bus vėliau.

Pagal įstaigos likvidavimo projektą, 11 Juodupės komunalinio ūkio katilinės darbuotojų pereis dirbti į AB „Rokiškio komunalininkas“. Katilinės darbuotojams žadama pasiūlyti analogiškas darbo vietos, taikyti lankstesnį apmokėjimą už darbą ir motyvavimo sistemas. Tarybai pateiktame projekte nurodyta, jog 6 „Juodupės komunalininko“ administracijos darbuotojai bus atleisti optimizuojant administracines išlaidas, sumažės savivaldybės kontroliuojamų įmonių (įstaigų) vadovų. Didžiąją įstaigos sąnaudų dalį sudaro darbuotojų atlyginimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius