Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 25

Kaip elektrą taupo viešasis sektorius: atsisakyta elektrinių virdulių, po darbo išjungia šildymą

Kovodama su aukštų elektros kainų sukeltais sunkumais Vyriausybė rugsėjo pradžioje patvirtino elektros taupymo planą. Jame valstybės įstaigos ragintos imtis įvairių žingsnių, kad sumažintų sąskaitas už energiją. Tad kiek institucijoms pavyko sutaupyti? 15min išsiaiškino, kad kai kurios sugebėjo dvigubai sumažinti sąskaitas už elektrą. Jos vardija, kad darbuotojus paragino darbines funkcijas vykdyti naudojantis viešuoju transportu, atsisakyti elektrinių virdulių kabinetuose. Tiesa, ne visos įstaigos griežtu taupymo režimu yra patenkintos.
Gyvenamosios aplinkos akimirka
Gyvenamosios aplinkos akimirka / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Rugsėjį pristatydamas energijos taupymo planą energetikos ministras Dainius Kreivys sakė, kad viešajam sektoriui keliamas tikslas per dvejus metus sutaupyti 20 proc. energijos.

„Planai privalomi valstybiniam sektoriui, o verslui ir gyventojams taikomos rekomendacijos. Tikrai suprantame, kad mūsų žmonės ir verslas yra išmanus, supranta poreikį taupyti, bet visą laiką galima priminti“, – tada kalbėjo D.Kreivys.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Dainius Kreivys
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Dainius Kreivys

Viešajam sektoriui buvo įvesti reikalavimai patalpose sumažinti temperatūrą, vasarą išjungti karštą vandenį, jei taikomas nuotolinis darbo modelis – tai daryti organizuotai.

Praėjus pusantro mėnesio nuo šio plano patvirtinimo, 15min pasidomėjo, kaip įstaigos jo laikosi, kiek sutaupė ir ar rado papildomų būdų sumažinti energijos vartojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius