Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 28 /12:02

Kanados teismas nusprendė toliau nagrinėti „Huawei“ finansų direktorės ekstradicijos bylą

Kinijos bendrovės „Huawei“ finansų direktorės Meng Wanzhou (Meng Vanžou) teisininkams nepavyko sustabdyti jos ekstradicijos į Jungtines Valstijas bylos nagrinėjimo, Kanados teismui nusprendus tęsti bylos nagrinėjimą, pranešė JAV televizijos kanalas CNN.
„Huawei“
„Huawei“ / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Kanada „Huawei“

Pasak transliuotojo, teismas šiuo metu vertina, ar veiksmai, dėl kurių JAV reikalauja bendrovės atstovės ekstradicijos, laikomi įstatymų pažeidimais ir Kanados teritorijoje. Pagal Kanados įstatymus, tai yra pirminis ekstradicijos bylų nagrinėjimo procesinis žingsnis.

Tuo tarpu pati Meng Wanzhou, pasak CNN, posėdyje teigė, kad jos atžvilgiu taikytos priemonės – sulaikymas, krata ir apklausa – buvo neteisėtos. Teismas priėmė šį Meng Wanzhou pareiškimą.

„Huawei“ finansų direktorė ir bendrovės įkūrėjo dukra buvo sulaikyta 2018 metų gruodžio 1 dieną Vankuverio oro uoste JAV prašymu, o vėliau paleista už užstatą.

Junginės Valstijos kaltina Meng Wanzhou sukčiavimu ir JAV sankcijų Iranui pažeidimu.

„Huawei“ ketvirtadienį išplatino komentarą apie tai.

„Esame nusivylę Kanados Britų Kolumbijos aukščiausiojo teismo sprendimu. Mes ne kartą išreiškėme pasitikėjimą ponia Meng ir tikime jos nekaltumu, todėl „Huawei“ ir toliau palaikys M.Wanzhou siekiant teisingumo ir laisvės. Mes tikimės, kad Kanados teismų sistema galų gale įrodys ponios Meng nekaltumą. Meng Wanzhou advokatai ir toliau nenuilstamai stengsis, kad triumfuotų teisingumas“, – nurodė bendrovė.

Šiuo metu Meng Wanzhou gyvena viename iš savo namų Vankuveryje. Moteris griežtai neigia visus kaltinimus, o jos teisininkai tvirtina, kad byla prieš Kinijos bendrovės direktorę yra pagrįsta politiniais motyvais.

Meng Wanzhou buvo sulaikyta tą dieną, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) surengė susitikimą dėl prekybos.

Kanados prokurorai savo ruožtu pareiškė, kad Meng Wanzhou sulaikyta ne dėl Kinijos ir JAV nesutarimų prekybos srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius