Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 01 /14:48

Karas dėl „Akropolių“: Mindaugas Marcinkevičius įtaria nešvarius žaidimus

„VP grupės“ akcininkų Mindaugo Marcinkevičiaus ir Nerijaus Numavičiaus konfliktas liepsnoja toliau. M.Marcinkevičius pareiškė, jog turtingiausias Lietuvos žmogus bando apeiti Lietuvos teismų sistemą ir įvykdyti „Akropolių“ kontrolės perkėlimo sandorį.
Vilniaus „Akropolyje“ akcija „Jamam“
Vilniaus „Akropolyje“ akcija „Jamam“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Smulkusis „VP grupės“ akcininkas tvirtina, jog iš ginčo dėl „Akropolių“ keistomis aplinkybėmis traukiasi šį prekybos centrų tinklą valdanti bendrovė. N.Numavičiaus pusė atkerta, esą imamasi būtinų priemonių, kurių prireikė dėl M.Marcinkevičiaus veiklos.

Stebisi pareiškimais apie finansinę būklę

„Praėjusią savaitę „Akropolius“ valdanti įmonė Relvit Ltd. atsiuntė akcininkams pranešimą, kuriame Nerijaus Numavičiaus interesams atstovaujanti LEMAX LTD į spalio 13-osios akcininkų susirinkimo darbotvarkę pasiūlė įtraukti įmonės reorganizacijos klausimą. Anot įmonės valdybos ir didžiojo akcininko, Mindaugui Marcinkevičiui sustabdžius prekybos ir pramogų centrų pardavimo procesą, Relvit Ltd. susidūrė su finansiniais sunkumais ir toliau tęsti savo veiklos nebegali“, – rašoma ketvirtadienį M.Marcinkevičiaus atstovų išplatintame pranešime.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Mindaugas Marcinkevičius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Mindaugas Marcinkevičius

Pats „VP grupės“ akcininkas tvirtina, jog Relvit Ltd. finansiniai sunkumai yra savaime neįmanomi.

„Akropolių“ grupė kasmet sugeneruoja daugiau nei 40 mln. eurų grynojo pelno, tačiau šios lėšos dividendų forma neatkeliauja iki šį turtą kontroliuojančios ir kita veikla neužsiimančios įmonės Relvit Ltd.. Teigti, kad įmonė, kuri valdo 500 mln. eurų vertės turtą ir yra sukaupusi virš 80 mln. eurų pelno, turi nepakeliamų finansinių sunkumų, yra tiesiog akiplėšiška. Užtektų tiesiog smulkias administravimo sąnaudas pasidengti iš kontroliuojamų dukterinių bendrovių pelnų išmokant dividendus“, – teigė M.Marcinkevičius. Jo pateikiamais įmonės finansinių ataskaitų duomenimis, praėjusių metų veiklos sąnaudos siekė 35 tūkst. eurų, o palūkanų įmokos – 4 mln. eurų.

M.Marcinkevičiaus nuomone, Relvit Ltd. reorganizavimo tikslas – ne kova su finansiniais sunkumais, o bandymas toliau vykdyti jo teismuose stabdomą „Akropolių“ kontrolės perleidimo sandorį.

„Matyt, bus bandoma apeiti šiuo metu teismo pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones, užkardžiusias neskaidrų „Akropolių“ pardavimo sandorį, dėl kurio ir kilo mūsų teisinis ginčas. Apmaudu, kad ir vėl bandoma buldozeriu prastumti planus, kurių pagrindinis tikslas, mano nuomone, yra ne darni verslo plėtra, o informacijos nuo akcininkų slėpimas. Visas kūrybingumas pasitelkiamas ne „Akropolių“ statybai, o naujų schemų rezgimui“, – teigia M.Marcinkevičius.

Kaltina patį M.Marcinkevičių

15min.lt atsiųstame Relvit Ltd. komentare teigiama, jog bendrovėje „susidarė kebli situacija“ dėl M.Marcinkevičiaus inicijuotų teisminių procesų tiek Lietuvoje, tiek Maltoje. Esą įmonės valdyba „yra sistemingai ir sąmoningai bauginama nesąžiningais p. M. Marcinkevičiaus reikalavimais ir pareiškimais“.

„Relvit Ltd. valdybai kyla didelių abejonių dėl p. Marcinkevičiaus veiksmų, kyla įtarimas, kad prisidengdamas savo kaip mažojo akcininko teisių pažeidimu, jis ir toliau sistemingai stabdys ir trukdys bet kokiems Relvit Ltd. valdybos veiksmams, pasiūlymams ar iniciatyvai“, - teigiama bendrovės komentare.

Bendrovė patvirtina, jog Relvit Ltd. pervarkymas ar restruktūrizavimas yra vienas iš akcininkams siūlomų sprendimo variantų. Tačiau su „Akropolių“ kontrolės perleidimu, anot įmonės, tai nesusiję.

„Šiame eiliniame visuotiniame akcininkų susirinkime nesiekiama priimti sprendimų dėl pritarimo konkretiems sandoriams ar veiksmams – valdyba nori išgirsti akcininkų lūkesčius dėl strateginės krypties. Gavusi akcininkų viziją dėl to, kaip jie mato įmonės ateitį, valdyba galės parengti konkrečius pasiūlymus ir juos teikti akcininkams. Šiais veiksmais nėra siekiama apeiti minėtą Vilniaus apygardos teismo draudimą sudaryti sandorį dėl Akropolio grupės perleidimo – jeigu akcininkai pritars, kad valdyba ir toliau turėtų ieškoti galimybių parduoti Akropolio grupės akcijas ar jų dalį, toks sandoris bus galimas tik minėtą draudimą panaikinus, o taip pat griežtai laikantis visų įstatymų reikalavimų“, - teigiama bendrovės pranešime.

Aistros dėl Relvit Ltd. veiklos verda jau seniai. Prasidėjus M.Marcinkevičiaus ir N.Numavičiaus konfliktui, du įmonės valdybos nariai paliko savo postus, į jų vietas nauji atstovai deleguoti nebuvo, o M.Marcinkevičius kreipėsi į Maltos teismą prašydamas paskirti bent vieną nepriklausomą valdybos narį. Netrukus pagrindinis akcininkas pateikė du naujus kandidatus, kurie bus svarstomi spalio 13-osios akcininkų susirinkime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius