Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karjera po KU: beveik 10 metų studijoms skyrusi Jurgita dabar dirba personalo vadove

Apsispręsti dėl studijų krypties baigus 12 klasių gali būti išties sudėtinga – juk kas žino, ar netrukus neteks persigalvoti. Kad norai ir poreikiai laikui bėgant gali keistis, savo kailiu patyrė ir šiuo metu įmonės personalo vadove dirbanti Jurgita Raišytė, humanitarinius mokslus papildžiusi komunikacijos, o ne taip seniai ir lyderystės studijomis. Visgi net beveik 10 metų universitetui skyrusi moteris nesigaili nė vienos paskaitose praleistos minutės: beveik visos įgytos žinios šiandieniame darbe jai praverčia.
Jurgita Raišytė
Jurgita Raišytė / Asmeninio albumo nuotr.

Klaipėdos universiteto (KU) alumnų klubo lyderė, UAB „RNDV Industries“ personalo vadovė Jurgita Raišytė pasakoja, kad sprendimas stoti į KU atėjo iš praktinių sumetimų. Pati ji gyveno šalia Klaipėdos, tad ir studijuoti ten atrodė savaime suprantama.

„Kadangi mano mama buvo mokytoja, 2000-aisiais, baigusi Vydmantų vidurinę mokyklą (dabartinę Vydmantų gimnaziją), pasirinkau pedagoginę kryptį. Mokytis sekėsi puikiai, įgijau edukologijos bakalauro laipsnį. Tai buvo įsimintini metai – Klaipėda buvo augantis miestas, studijos buvo įvairiapusės, naujos patirtys ir studijų draugai neleido sustoti, motyvavo siekti daugiau. Nors ir nebuvau studentų aktyvistė, mėgau dalyvauti fakulteto veikloje“, – pasakoja J.Raišytė.

Studijas suderino su darbu ir motinyste

Dar studijų metais Jurgita pradėjo dirbti pedagoge. Tiesa, netrukus tuometė studentė pajuto, kad tokiuose vandenyse nusistovėti nenorėtų – viduje kažkas kuždėjo, kad dirbant versle perspektyvų bus daugiau.

„Vėliau įsidarbinau vienoje didžiausių Vakarų Lietuvos įmonių AB „Klaipėdos mediena“. Ten dirbdama supratau, kad man būtina sustiprinti anglų kalbos žinias norint įsitvirtinti su tarptautiniais verslo partneriais dirbančioje kompanijoje. KU kaip tik siūlė galimybę studijuoti anglų kalbos filologiją, tad po kelerių metų pertraukos ryžausi vėl mokytis ir po trejų metų studijų įgijau savo antrą bakalauro laipsnį.

Asmeninio albumo nuotr./Jurgita Raišytė
Asmeninio albumo nuotr./Jurgita Raišytė

Bestudijuodama auginau sūnų, ir nors buvo nelengva, pasiduoti neketinau – studijų nemečiau, derinau darbą, motinystę ir paskaitas. Užsienio kalbų dėstytojai, lektoriai buvo labai stiprūs savo srityje, daugelį jų pažinojau iš edukologijos studijų, tad tikrai pasitikėjau ir galėjau sėkmingai mokytis. Studijos man labai patiko“, – gerais atsiminimais dalijasi J.Raišytė.

Beveik po 7-erių metų sėkmingo darbo vienoje įmonėje Jurgita įsidarbino administratore AB „Klaipėdos nafta“, kuri tuo metu intensyviai vystė suskystintų gamtinių dujų terminalo projektą. Dirbdama su aukšto lygio profesionalais, Jurgita ir toliau svarstė, kokioje srityje vertėtų gilinti žinias tam, kad karjeros perspektyvos būtų didesnės. KU siūlė patrauklias medijų ir komunikacijos studijas, tad pasirinkimas buvo akivaizdus.

„Man to trūko, supratau, kad šį laiptelį reikia žengti tam, kad galėčiau tapti lydere, plėtoti ir įgyvendinti savo idėjas, kurčiau vertę įmonei, tobulėčiau. Ieškojau studijų, kurios apimtų inovacijas ir komunikaciją bei atitiktų mano poreikius. Todėl medijų ir komunikacijos studijos tuo metu buvo taiklus pasirinkimas. Studijuoti čia turėjau visas galimybes – tai buvo vakarinės studijos, todėl sėkmingai derinau darbą ir mokslus. Be abejo, tam reikėjo kantrybės ir pozityvaus nusiteikimo, bet man pavyko patogiai susidėlioti savo dienotvarkę, todėl viską spėdavau.

Kai sudaromos galimybės mokytis po darbo valandų, nenuskriaudi nei savęs, nei savo darbdavio. Žinoma, šiek tiek sumažėja laiko, skiriamo šeimai, bet geri planavimo ir organizavimo įgūdžiai padeda viską sustyguoti tinkamai“, – sako personalo vadovė.

Šiandien kartu su savo Alma mater – Klaipėdos universitetu – J.Raišytė yra praleidusi beveik 10-metį. Visgi ji nesigaili nė vienos universitete praleistos minutės – moters karjera visada ėjo paraleliai su studijomis, kurios reikšmingos ir šiandien.

Asmeninio albumo nuotr./Jurgita Raišytė
Asmeninio albumo nuotr./Jurgita Raišytė

„Studijos universitete padeda tvirtus profesinius pagrindus ir augina stiprias asmenybes. Čia išmokau nepasiduoti, ieškoti išeičių iš įvairių situacijų, rasti savo kelią, atkakliai siekti tikslo, dirbti įvairialypėje komandoje. Nors pedagoginės studijos buvo baigtos senokai, o mokytoja dirbau trumpai, niekada nepamiršiu paskaitų apie ugdymą, motyvaciją – visa tai praverčia dirbant dideliame kolektyve, ugdant darbuotojus, ieškant ir išlaikant talentus“, – sako pašnekovė.

Žinoma, gyvenime pravertė ir studijuota anglų filologija – geri anglų kalbos įgūdžiai, kaip atskleidžia Jurgita, dirbant tarptautiniame versle padeda labiau pasitikėti savimi bei komunikuoti sklandžiau tiek kolektyve, tiek su klientais. Visgi medijų ir komunikacijos studijos bene labiausiai susijusios su tuo, ką šiuo metu Jurgitai tenka dirbti:

„Mūsų įmonė nuolat ieško talentingų darbuotojų, galinčių dirbti užsienio projektuose, aktyviai vykdome jų paiešką ir atranką. Tad darbas su socialiniais tinklais yra mūsų kasdienybė. Tiek vidinė, tiek išorinė komunikacija turi būti sklandi, teisinga ir aiški. Nuoširdi komunikacija su kandidatais ir darbuotojais lemia geresnius vidinius tarpusavio santykius, efektyvesnį darbą, darbuotojų pasitenkinimą, lojalumą. Tad socialinės studijos universitete tikrai nenuėjo veltui.“

„Blue Growth Leaders Academy“ augina lyderius Klaipėdai

Visada tobulėk – toks J.Raišytės šūkis, kuris padeda augti lyderiams šiuolaikiniame versle. Net ir palaikiusi ilgai trukusį ryšį su universitetu, moteris vis randa, kaip pagilinti savo žinias. Štai neseniai KU ji baigė specialų kursą „Blue Growth Leaders Academy“, skirtą mėlynosios ekonomikos galimybėms pažinti.

Nors dėl susiklosčiusios pasaulinės situacijos kursus lankyti teko nuotoliniu būdu, metai personalo vadovei prabėgo labai įdomiai.

„Programa subūrė didelę grupę smalsių žmonių iš įvairių Klaipėdos įmonių – verslininkų, vadovų, lyderių arba siekiančių jais tapti. Tai žmonės, kurie turi aiškius užsibrėžtus tikslus, yra savo srities profesionalai.

Todėl, kai mokaisi kartu su tokia komanda, negali atsilikti arba teisintis, kad kažko nesuspėji – žengi koja kojon kartu su visais, augi ir tobulėji su kiekviena atlikta užduotimi ar projektu. Noras išmokti, vėl iš naujo atrasti save, dalytis patirtimi ir žiniomis kiekviename iš mūsų pirmiausia augina asmenybę. Šiuose kursuose dėstę pasaulinio lygio profesoriai ir lektoriai visiems mums suteikė nemažai specifinių žinių“, - sakė J.Raišytė.

Lyderystės įgūdžiai išties svarbūs J.Raišytės darbe – įmonėje „RNDV Industries“ personalo vadove dirbanti moteris užsiima personalo paieška, jo išlaikymu, ugdymu.

Asmeninio albumo nuotr./Jurgita Raišytė
Asmeninio albumo nuotr./Jurgita Raišytė

„Dirbti komandoje, ugdyti ir įgalinti darbuotojus, juos nuolat motyvuoti – nelengvas darbas. Bet man patinka sudaryti sąlygas atsiskleisti komandos talentams, kartu siekti užsibrėžto tikslo, mokytis iš klaidų, ieškoti, kaip veiklą būtų galima padaryti efektyvesnę. Dirbdama „RNDV Industries“ neturiu vienodos rutininės dienos, bet smagu, kad visada kyla naujų iššūkių, galiu ieškoti naujų sprendimų. Vienas iš pagrindinių mano, kaip vadovės, tikslų ir yra sukurti darbuotojams galimybes geriausiai atskleisti savo turimas žinias bei talentus darbinėje veikloje“, – paaiškina J.Raišytė.

Kaip labai svarbią vadovo savybę Jurgita įvardija gebėjimą dirbti neapibrėžtume: „Viskas versle kinta labai sparčiai. Tikriausiai daugiausia pamokų išmokome siaučiant koronavirusui, kai darbuotojai patyrė nemažai streso ir įtampos dirbdami iš namų, kartu rūpindamiesi šeima ir savo bei aplinkinių sveikata. Manau, kad neapibrėžtumų ir nerimo kils ir toliau, todėl tik išlikdami budrūs, nuolat mokydamiesi ir rūpindamiesi vieni kitais galėsime stiprėti ir augti“, – sako J.Raišytė.

Nuo šių metų birželio 23 dienos Jurgita Raišytė tapo naująja KU Alumnų klubo lydere. Jurgita teigia, kad šiuo metu pagrindinis Alumnų klubo tikslas – surinkti kuo daugiau narių, iš kurių susiformuotų aktyvių alumnų ratas.

„Kai turėsime grupę pačių aktyviausių KU absolventų, iš pirmų lūpų išgirsime, ko mūsų alumnai norėtų iš universiteto, ir galėsime dirbti tikslingiau“, – teigia pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius