Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karšykla Plungėje sulaukia klientų net iš Vokietijos ir Prancūzijos

Atskubėjęs ruduo darbais užvertė vilnos karšėjus. Tiesa, visoje Lietuvoje – vos viena kita karšykla. Todėl vienos jų savininkas Plungėje sako vos spėjantis atlikti užsakymus, mat klientų sulaukiantis net iš užsienio.
Siūlai
Siūlai / BFL/Kęstučio Vanago nuotr.
Temos: 2 Vilna Plungė

Plungėje esančioje karšykloje staklės kone be perstojo dūzgia nuo rugsėjo iki pat Naujųjų. Karšyklos savininkas sako kasmet sulaukiantis vis daugiau klientų. Per sezoną – daugiau nei tūkstančio. Sukaršti vilnos žmonės čia atvyksta iš tolimiausių šalies kampelių ir net užsienio – Latvijos, Vokietijos, Anglijos ar Prancūzijos. Laukiančiųjų eilė sudaryta beveik iki metų galo.

„Mes esam iš už Telšių. Kitur nėr karšyklų. Karšykla dabar yra egzotika“, – tvirtina Lingėnų kaimo gyventoja Valė Drukteinienė.

Moterys sako pačių iš vilnonių siūlų numegztos kojinės, šalikas ar kitas drabužis – mielesnis nei pirktinis. Be to, rankų darbo mezginys – puiki dovana.

„Pradėjo dabar populiarėt. Seniau kažkaip nebuvo paklausos nei vilnom, nei mėsai, o dabar jau yra“, – teigia Lingėnų kaimo gyventoja Adelė Pocienė.

Daugiau kaip 70 metų senumo Vokietijoje pagamintomis staklėmis per sezoną Algis Uščinas sukaršia apie pustrečios tonos vilnos. Populiariausia – lietuviškos avies, nors tokioje vilnoje daugiausiai šiukšlių. Tačiau žmonės atneša karšti ir šuns, lamos ar kupranugario vilnos.

„Vos ne vienas Lietuvoj esu toks“, – sako A. Uščinas. Jis pasakoja, kad priima karšti vilnos kiekius nuo trijų kilogramų, kai kitos karšyklos – nuo 20–30 kg.

Be to, čia ne tik vilna karšiama, bet ir susukamas siūlas. Karšyklos savininkas sako, kol nebrangsta elektra, paslaugos nebranginantis. Sukaršti kilogramą vilnos kainuoja 5 Lt, susukimas – 10 Lt, o suverpimas – 15 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius