Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas lapkritį Lietuvoje mokėjo didžiausius atlyginimus?

Mobiliųjų žaidimų kūrėja „Melsoft LT“ Lietuvoje įsteigta tik pernai gegužę, bet mažiau nei per metus ji jau išsiveržė į didžiausias medianas mokančių įmonių viršūnę. Atlyginimų mediana lapkritį čia siekė 7,6 tūkst. eurų prieš mokesčius, o kas mėnesį augantis darbuotojų skaičius perkopė 70.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Kaip rodo „Sodros“ paskelbti duomenys, antroje vietoje – tradiciškai sąraše atsidurianti „Inter Rao Lietuva“, kur atlyginimų mediana visu etatu dirbantiems darbuotojams viršija 7,2 tūkst. eurų.

Trejetuką užbaigia IT bendrovė „Uber Lithuania Software and Development“, turinti 57 darbuotojus, įmonės mediana yra 7 tūkst. eurų.

Atlyginimų mediana įmonėje nustatoma išrikiuojant atlyginimus didėjančia ar mažėjančia tvarka ir paėmus pačiame viduryje esančių atlyginimų dydį, todėl tai tikslesnis dydis negu vidurkis, kur sudedami ir vadovų, ir mažiausiai uždirbančiųjų darbo užmokesčiai.

Nauji vardai

Į sąrašą lapkritį įsiveržė ir dvi šio sąrašo viršūnėje nematytos įmonės: 89 darbuotojus turinti matavimo prietaisų gamintoja „Lifodas“, kur atlyginimų mediana pasiekė 6,6 tūkst. eurų, ir 176 darbuotojus įdarbinusi personalo paieškos įmonė „Boskalis Baltic“, kur mediana siekė 6,5 tūkst. eurų.

Šeštoje vietoje – sąrašo senbuvė „Cast AI Baltic“, kur atlyginimų mediana – 6,4 tūkst. eurų. Prieš dvejus metus šis JAV startuolis, vystantis dirbtiniu intelektu paremtą, automatizuotą debesijos valdymo bei optimizavimo platformą, Vilniuje įkūrė operacijų ir technologijų centrą, kuriame sukuriama 95 proc. programinės įrangos.

Septintoje vietoje – Jungtinės Karalystės finansinių technologijų bendrovė „Railsbank“, pasiekusi 6,3 tūkst. eurų medianą ir įdarbinusi 50 žmonių.

Tradiciškai pirmajame sąrašo dešimtuke atsiduria ir farmacijos kompanijos: „Servier Pharma“ lapkritį buvo 6,1 tūkst. eurų mediana, o „Abbvie“ – 5,8 tūkst. eurų.

Toliau sąraše rikiuojasi IT įrangos didmenine prekyba užsiimanti „Sophela“ (beveik 5,8 tūkst. eurų), „Homedoc Technologies Baltic“ (5,6 tūkst. eurų), „Basf“ (5,5 tūkst. eurų) ir kitos.

„Sodra“ šiemet pradėjo skelbti ir toje pačioje įmonėje vyrams ir moterims mokamus atlyginimus. Moterų atlyginimai paprastai būna mažesni negu vyrų, tačiau yra ir tokių įmonių, kur moterų atlyginimai išsiskiria.

123rf nuotr./Nevienodas vyrų ir moterų darbo užmokestis
123rf nuotr./Nevienodas vyrų ir moterų darbo užmokestis

Lapkritį didžiausius atlyginimų vidurkius moterims mokėjo įmonės „Giantera“ (12 tūkst. eurų), „Inter Rao Lietuva“ (per 10 tūkst. eurų) ir „Biomedika“ (9,2 tūkst. eurų)

Šio sąrašo viršūnėje atsiduriančios įmonės dažnam gyventojui negirdėtos, todėl siekiant atskleisti, kodėl šios bendrovės moka didžiausias algas, ką jos kuria Lietuvoje ir kaip vyksta atrankos procesas, 15min pradėjo naują straipsnių ciklą „Didžiausius atlyginimus Lietuvoje mokančios įmonės: kas jos ir kaip ten patekti?".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius