Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kasybos milžinė „Glencore“ žada riboti anglių gavybą

Kasybos milžinė „Glencore“ trečiadienį pažadėjo riboti anglių gavybą ir teikti pirmenybę investicijoms į kitas žaliavas, kurios yra reikalingos pasauliui pereinant prie ekologiškesnės energijos ir transporto.
"Glencore"
"Glencore" / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Anglies kasykla

„Siekdama tenkinti didėjančius mažiau anglies dioksido išskiriančios ekonomikos poreikius, „Glencore“ ketina teikti pirmenybę investicijoms į perėjimui prie naujų energetikos ir transporto sistemų reikalingų žaliavų gamybos didinimą. Taip pat bus apribotas anglių gavybos pajėgumas, kuris išliks maždaug dabartiniame lygyje“, – pareiškė bendrovė.

Šveicarijoje įsikūrusi „Glencore“, kuri taip pat prekiauja žaliavomis, pažymėjo, kad turimas portfelis, kuris, be kita ko, apima varį, kobaltą, nikelį, vanadį ir cinką, bendrovei atveria daug galimybių paremti perėjimą prie mažiau anglies dioksido išskiriančios ekonomikos.

Šie metalai yra svarbūs gaminant akumuliatorius, kurių kaina ir efektyvumas greičiausiai turės lemiamos įtakos tam, ar elektrinės transporto priemonės pakeis benzininius ir dyzelinius automobilius.

„Glencore“ pareiškė mananti, jog pokyčiai energetikos ir transporto sektoriuje yra „svarbi dalis pasaulio atsako į vis didėjančią riziką, kurią kelia klimato kaita“.

Anglys, kurios tebėra plačiai naudojamos elektros energijos gamyboje, yra vienas pagrindinių išmetamo pasaulio klimato šilimą skatinančio anglies dioksido šaltinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius