Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kauno „Akropolio“ valdytojos pelnas pernai sumenko 27 proc. iki 2,7 mln. eurų

Vokietijos kapitalo Kauno prekybos centro „Akropolis“ valdytojos bendrovės „Kauno audinių projektas“ pajamos augo 1,2 proc. iki 18,3 mln. eurų, o grynasis pelnas sumenko 26,9 proc. iki 2,7 mln. eurų.
Gaisras Kauno „Akropolyje“
Kauno „Akropolis“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno „Akropolio“ nuomos pajamos pernai augo 2,4 proc. iki 12,9 mln. eurų, nurodoma Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje.

Įmonės teigimu, apribojimai dėl koronaviruso pandemijos pernai lėmė mažesnes nuomos pajamas nei planuota, nes kai kuriems nuomininkams buvo suteikiamos nuolaidos.

„Nuo 2020 metų gruodžio 16 dienos šalyje paskelbus karantiną, prekybos centrų veikla buvo laikinai pristabdyta ar apsunkinta, pilnai centras buvo atidarytas 2021 metų gegužės 24 dieną. Šie apribojimai nulėmė bendrovės nuomos pajamų sumažėjimą, palyginti su planuotomis pajamomis“, – teigiama įmonės pranešime.

„Kauno audinių projektas“ nurodė, kad Rusijos pradėtas karas Ukrainoje dėl poveikio visai pasaulio ekonomikai gali priversti peržiūrėti ir įmonės tam tikras prielaidas bei vertinimus.

„Įmonė neturi tiesioginių ryšių su Ukraina, Rusija ar Baltarusija. Tačiau dėl poveikio bendrai ekonominei situacijai gali prireikti peržiūrėti tam tikras prielaidas ir vertinimus. (...) Ilgalaikis poveikis taip pat gali turėti įtakos nuomos pajamoms, pinigų srautams, palūkanų normoms ir pelningumui“, – teigiama pranešime.

Vienintelė „Kauno audinių projekto“ akcininkas yra Vokietijos investicinis fondas „WestInvest InterSelect“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius