Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kavinėje „Rasos virtuvė“ – šiurkštūs higienos pažeidimai

Atlikę patikrinimą kavinėje „Rasos virtuvė“ (UAB „Lucrobera“, Akademijos g. 4, Vilnius) Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai nustatė itin šiurkščių higienos pažeidimų, dėl kurių galėjo nukentėti ne tik maisto kokybė, bet ir kilti pavojus lankytojų sveikatai.
Indaplovė
Indaplovė / Fotolia nuotr.


Kaip dirbama ir laikomasi higienos reikalavimų viešojo maitinimo įstaigoje „Rasos virtuvė“, tikrinta gavus vartotojo pranešimą, kad bulvių tešloje, skirtoje gaminti cepelinams, jis aptiko metalinės kempinėlės vielučių.

Patikrinimo metu rasta ne tik susidėvėjusi metalinė kempinėlė, bet ir gyvūninės kilmės maisto produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Taip pat nustatyta, kad dalis maisto produktų ir pusgaminių, paruoštų patiekalų gamybai, nesuženklinti, nenurodytos jų pagaminimo datos. 

Be to, kavinės pagalbinės patalpos užkrautos nenaudojamais daiktais, o maisto tvarkymo patalpos – netvarkingos: valymo ir dezinfekavimo priemonės laikomos indų plovimo zonoje, prie kriauklių nėra rankų sausinimo priemonių. Įmonėje nebuvo tinkamai atliekamos ir registruojamos savikontrolės procedūros.

Pagal pernai VMVT inspektorių pradėtą taikyti viešojo maitinimo įstaigų vertinimo sistemą, kavinei „Rasos virtuvė“ skirtas vos 1 balas. Tai reiškia, kad „Rasos virtuvėje“ higienos reikalavimų laikomasi labai prastai.

VMVT laikinai sustabdė šios kavinės veiklą ir nurodė sunaikinti nepaženklintus, su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais rastus maisto produktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius