Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Kesko Senukai Latvia“ gavo 20 tūkst. eurų baudą už pirkėjų klaidinimą

Latvijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba skyrė 20 tūkst. eurų baudą statybos, remonto ir buities prekių parduotuvių tinklą Latvijoje valdančiai bendrovei „Kesko Senukai Latvia“ už pirkėjų klaidinimą.
Ukmergės gatvė – tikra atgaiva didžiulius prekybos centrus mėgstantiems žmonėms
„Senukai“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Bauda „Senukai“

Tarnyba nustatė, kad specialiuose prekių su sumažinta kaina pasiūlymuose pradinės kainos buvo padidintos, nurodytos ne taip aiškiai kaip sumažintos ar tos, kurios taikomos turint lojalumo korteles arba perkant daugiau tų pačių prekių.

Be to, šiuose pasiūlymuose nebuvo aiškiai nurodoma, kurioms prekėms taikomos kainų nuolaidos ir kiek laiko jos galios, arba buvo nurodomas nesuprantamai didelis nuolaidų laikotarpis. Visa tai klaidino pirkėjus, konstatavo tarnyba.

„Kesko Senukai Latvia“ apyvarta 2018 metais išaugo 64,3 proc. iki 90,623 mln. eurų, o vien tik statybos, remonto ir buities prekių pardavimų pajamos padidėjo 66 proc. iki 90,007 mln. eurų. Pernai uždirbta 1,474 mln. eurų pelno, užpernai patirtas 4,61 mln. eurų nuostolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius