Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Keulė Rūkė“ pastatytas kiaulianosis Stalinas sukėlė sumaištį kauniečių galvose

Prieš beveik pusę metų Kaune, šalia populiarios užkandinės „Keulė Rūkė“ pastatytas Stalino biustas su kiaulės nosimi per šį laikotarpį sulaukė pačių įvairiausių reakcijų. Miesto savivaldybė netgi gavo skundą dėl jo, – pranešimu spaudai informuoja prekybos miestelio „Urmas“, kuriame ir veikia „Keulė Rūkė“ užkandinė, atstovai.
„Keulė Rūkė“ Stalino skulptūros
„Keulė Rūkė“ Stalino skulptūros / Tautvydo Padgursko nuotr.

„Meniškai pakeisto Stalino projektas buvo skirtas rusiškai medijai. Ir ji reagavo aršiai, kaip ir planavom. Buvo įvairių pasipiktinimo straipsnių portaluose. Įvairių nuomonių girdi ir darbuotojai restorane – jaunesnė auditorija džiaugiasi ir palaiko, pasijuokia kartu su mumis. Žinoma, pasitaiko pasipiktinusių, ypač tarp vyresnės kartos. Kauno miesto savivaldybė yra gavusi skundą, tačiau pažeidimo nerado – nes tai meninis kūrinys, stovintis privačioje teritorijoje“, - sakė mėsainiais ir šonkauliukais prekiaujančių užkandinių direktorė Roma Fedosejevaitė.

Tautvydo Padgursko nuotr./„Keulė Rūkė“ Stalino skulptūros
Tautvydo Padgursko nuotr./„Keulė Rūkė“ Stalino skulptūros

Prekybos miestelyje „Urmas“, kur įsikūrusi kaunietiška „Keulė Rūkė“, lankosi didelis srautas žmonių, tad ir reakcijų būna daug ir skirtingų.

„Žmonės nuolat fotografuojasi, net jei nevalgo, užsuka pabendrauti su darbuotojais. Apibendrinant galima sakyti, kad mūsų skulptūrą dengia nuostabos aura“, - teigė R.Fedosejevaitė.

Išties, nors tai humoristinis kūrinys, jis sukelia ir netikėtų praeivių reakcijų. Iš užkandinių išėjusiai jaunuolių porai Mantui ir Viktorijai toks istorinio veikėjo išvaizdos interpretavimas patinka.

„Taip jam ir reikia. Reikia tyčiotis iš kruvinų diktatorių, pražudžiusių milijonus žmonių. Tai suteikia viešumo, padeda nepamiršti baisių dalykų ir prisideda prie to, kad jie nepasikartotų“, - sakė pašnekovai.

Tuo tarpu pro šalį ėjusiai pagyvenusiai poniai Irenai idėja pastatyti šią skulptūrą nepatiko. Tačiau ne dėl to, kad jai patiktų Stalinas, o priešingai.

„Nesuvokiu kam reikia jį šlovinti. Juk tai parazitas, pražudęs milijonus žmonių. Už ką jam tokia garbė?“, - klausė kaunietė. Atkreipus jos dėmesį į tai, kad tai labiau pajuoka, o ne šlovinimas, pašnekovė vis tiek liko prie savo nuomonės. „Vis tiek jam per daug garbės. Išvis niekaip nereikia jo eksponuoti, kad žmonės tiesiog pamirštų jį ir viskas“, - savo požiūrį dėstė Irena.

Tautvydo Padgursko nuotr./„Keulė Rūkė“ Stalino skulptūros
Tautvydo Padgursko nuotr./„Keulė Rūkė“ Stalino skulptūros

Ne tik kiaulianosiu Stalinu, bet ir kitais skandalingais meniniais projektais pagarsėjusios „Keulė Rūkė“ vadovė sakė, kad ir toliau laikysis šios linijos ir jau planuoja kitas panašias iniciatyvas, tačiau konkrečių planų kol kas išduoti nenorėjo.

Ji taip pat patvirtino, kad užkandinės tinklas ir toliau neatsisako plėtros planų, kurie turėtų paaiškėti kiek vėliau. Užkandinės meniu, pasak jos, bent jau artimiausiu metu radikaliai nesikeis – klientai lieka ištikimi šonkauliams ir plėšytos kiaulienos mėsainiams, todėl artimiausiu metu mėsainių meniu papildys ir vegetariškas jo variantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius