Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„KG Constructions“ pasirašė rekordines rangos darbų sutartis beveik už 40 mln. Eur

„KG Constructions“ įmonių grupė pasirašė dvi rekordines sutartis už beveik 40 mln. Eur su Norvegijos generaliniu statybų rangovu „Hent“. Bendrovė tieks fasadų konstrukcijas Oslo universiteto (UiO) Mokslo laboratorijų pastatui („Life Science Building“) bei 2024 metų viduryje įsipareigojo baigti montuoti Norvegijos Stavangerio mieste statomo „Valhall“ modernaus biurų komplekso dviejų pastatų fasadus. Finansiškai tai bus iki šiol didžiausi „KG Constructions Group“ projektai ne tik Norvegijoje, bet ir istorijoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„KG Constructions Group“ biuro vizualas
„KG Constructions Group“ biuro vizualas / „KG Constructions Group“ nuotr.
Temos: 1 Verslas

Be minėtų projektų įmonių grupė per metus sudarė dar tris sutartis dėl „Stasjonssenter“ centrinės stoties su biurų kompleksu bei biurų pastatų „BT5 Teknostallen“ ir „Valle Vision“ darbų. Bendrai užsakymų portfelis Norvegijos rinkoje per ateinančius du metus sudarys gerokai virš 50 mln. Eur.

„Tai ilgametės patirties su didžiuliais tarptautiniais projektais bei stiprios ir profesionalios komandos rezultatas. Iki šiol per beveik 16 įmonės veiklos metų, Norvegijos rinkoje turėjome vos 3 nedidelius projektus, o naujos strategijos bei personalizuoto požiūrio į klientus dėka, šiuo metu esame užsitikrinę sutartis net dėl 5 didelių projektų. 2023 m. užsakymų portfelis Norvegijos rinkoje išaugs daugiau nei dvigubai ir pasieks apie 28 proc. nuo planuojamos 85 mln. Eur apyvartos, o Skandinavijos rinka bendrai užims netoli 60 proc.“, – dalinasi įmonės vadovas, Linas Karžinauskas.

Beveik 20 mln. eurų vertės sutartis dėl „Valhall“ projekto įgyvendinimo buvo pasirašyta per rekordiškai trumpą, pusantro mėnesio laikotarpį. Šiame projekte būsime atsakingi už 20 tūkst. kv. metrų fasadų įrengimą. Objektą sudarys dviejų tipų fasadai. Pirmasis – 18 tūkst. kv. m. elementinis, kurio dalys bus gaminamos ir surenkamos Lietuvoje, mūsų gamykloje. Jas, nuvežus į statybvietę, elementai bus tvirtinami prie pastato konstruktyvo. Antrasis – surenkamas fasadas. Jo surinkimo ir montavimo darbai nuo pat pradžios vyks statybų aikštelėje.

„Valhall“ sandorio sėkme džiaugiasi ir įmonės projektų vadovė Erika Jasaitė, dirbanti su šiuo projektu.

E.Jasaitės teigimu, būtent šiam projektui bus sukurta nauja fasadinė sistema, nauji elementų profiliai, kurie, kad atitiktų keliamus aukštus reikalavimus, prieš gamybą bus testuojami sertifikuotoje fasadų testavimo laboratorijoje.

„Kadangi užsakovas akcentavo kuo trumpesnį statybos darbų terminą, abiejų pastatų montavimo darbai bus vykdomi vienu metu. Taip sutaupysime ne tik laiko, tačiau ir pateisinsime tvarios statybos principus“, – pabrėžė specialistė.

Šiame projekte taikomi taip pat aukšti ir techniniai reikalavimai. Įvertinus, kad objektas yra pajūrio zonoje, šalia Šiaurės jūros, pagrindinei pastato daliai bus panaudota dviguba elementinio fasado sistema, kuri padidins energijos vartojimo efektyvumą, patalpose padėdama palaikyti pastovią temperatūrą, komfortą šildymo ir vėsinimo sezonais bei sumažins garso pralaidumą, nes tarp pastatų kursuos autobusai, važinės automobiliai.

Nuo 2014 metų įmonėje dirbantis ir nuo praėjusių metų pradžios Norvegijos ir Suomijos regiono vadovo pareigas perėmęs L. Babrauskas teigia, jog šis komercinis sandoris yra jo profesinio įvertinimo viršūnė.

Tokį sudėtingą projektą gali įgyvendinti vos keletas įmonių ir mes esame vieni iš jų. Didžiuojamės, kad vienas didžiausių Norvegijos generalinių rangovų ir projektų vystytojų „Hent“ įvertino mūsų žinias ir patirtį bei pasirinko būtent mus. Neabejotinai prie sėkmės prisidėjo ir padėjo pagrindus Norvegijos rinkai ne tik sėkminga ilgametė patirtis visoje Skandinavijoje, bet ir dabar turimos dvi gamybos bazės. Įrodėme, jog sugebėsime darbus atlikti per itin trumpą laiką“ – džiaugiasi iki šiol didžiausiu laimėtu projektu Norvegijos rinkoje L.Babrauskas.

Kitas „KG Constructions Group“ įgyvendinamas projektas – „Gyvybės mokslų pastatas“ (UiO). „UiO“ projekto fasado projektavimo ir fasadų rangos vertė siekia daugiau nei 17 mln. eurų, o įmonė šiame projekte bus atsakinga už daugiau nei 14 tūkst. kv. m. elementinio fasado, o tai yra apie 1260 vnt. konstrukcinių fasado elementų. Tarptautiniu mastu pripažintos architektų studijos „Ratio Architects“ projektuojamas pastatas, kurį padės įgyvendinti „KG Constructions“ įmonių grupė, taps didžiausiu Norvegijos universiteto ir ligoninės pastatu, kurio bendras plotas sieks beveik 100 000 m2. Šiame pastate dirbs apie 1600 darbuotojų ir mokysis apie 1600 studentų.

Pastato statybos ir eksploatavimo etapais daug dėmesio bus skiriama tvarumui ir energetiniam efektyvumui. Naujame projekte siekiama 50proc. sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisiją medžiagų, energijos ir transporto srityse, lyginant su esamuoju universiteto pastatu. Projekto energetinis tikslas – sukurti „nulinės energijos pastatus“ ir turėti statybvietę be iškastinio kuro.

„KG Constructions Group“ yra atsakinga už šio projekto fasadų projektavimą, projekto valdymą, gamybą, transportavimą ir montavimą. Išorinė fasado danga bus iš banguotų anoduoto aliuminio lakštų, turinčių keturias trijų skirtingų gylių su unikaliais kampais lameles, kurių pagrindinė paskirtis – valdyti tiesioginius saulės spindulius. Didžiausi apie 2000 kg sversiantys elementai sieks net 6,1 m aukštį“, – pasakoja Norvegijos ir Suomijos regiono vadovas Linas Babrauskas.

Iki šiol didžiausias „KG Constructions“ įmonių grupės projektas Norvegijos rinkoje buvo „Radhus rotušė“ ant Šiaurės jūros fjordo kranto Sandnes regione, kur įmonė suprojektavo, pagamino ir sumontavo 6000 kv.m. fasadų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius