Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija sureagavo į Švedijos draudimą 5G ryšio tinkluose naudoti kinų bendrovių įrangą

Kinija trečiadienį paragino Švediją panaikinti draudimą šalies 5G tinkluose naudoti kinų technologijų bendrovių įrangą, perspėdama apie „neigiamą poveikį“, jei draudimas nebus atšauktas.
5G
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Švedijos telekomunikacijų reguliavimo tarnyba antradienį saugumo sumetimais uždraudė šalyje plėtojamuose 5G ryšio tinkluose naudoti Kinijos telekomunikacijų milžinių „Huawei“ ir ZTE įrangą dėl nuogąstavimų, kad Pekinas galėtų panaudoti savo įmones šnipinėti užsienio piliečius.

Draudime numatyta, kad „Huawei“ – pasaulinės mobiliųjų telefonų ir naujosios kartos 5G įrangos rinkos lyderės – bei ZTE įranga iš tinklų turės būti pašalinta iki 2025 metų sausio 1 dienos.

Draudimas sukėlė Kinijos vyriausybės pyktį.

Pekinas paneigė įtarimus ir pareiškė, kad Švedija mėgina saugumo sumetimais prisidengti kovoje prieš sėkmingas technologijų bendroves, o tikrosios priežastys yra komercinės.

Kinijos užsienio reikalų ministerija pareiškė esanti „labai nepatenkinta“ Švedijos sprendimu ir apkaltino Švedijos vyriausybę „akivaizdžiu Kinijos telekomunikacijų kompanijų slopinimu bei įprasto ekonominio bendradarbiavimo politizavimu“.

Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Zhao Lijianas (Džao Lidzianas) paragino Švediją „ištaisyti neteisingą sprendimą“, kad būtų išvengta „neigiamo poveikio Kinijos ir Švedijos ekonominiam ir prekybiniam bendradarbiavimui bei Švedijos įmonių veiklai Kinijoje“.

Draudimas sukėlė nerimo, kad Kinija gali imtis priemonių prieš Švedijos telekomunikacijų įrangos gamintoją „Ericsson“, kuri yra sudariusi sutartis dėl 5G tinklų su trimis didžiausiomis Kinijos telekomunikacijų operatorėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius