Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kinijos reguliuotojos pažėrė naujų reikalavimų šalies technologijų milžinėms

Kinijos reguliavimo institucijos sukritikavo šalies internetinių paslaugų operatores dėl įvairių pažeidimų, įskaitant nekvalifikuotų vairuotojų samdymą, ir pareikalavo, kad iki metų pabaigos jos suderintų savo praktiką su norminiais reikalavimais.
Saugumas internete
Kibernetinis saugumas / 123RF.com nuotr.

Kinijos Susisiekimo ministerijos ir kitų departamentų atstovai susitikimo su „Didi Global“ ir dar dešimties įmonių, įskaitant „Alibaba Group“ „AutoNavi“ ir „Meituan“, vadovais, o per susitikimą apkaltino įmones „sutrikdžiusios rinkos pusiausvyrą“ netinkamais reklaminiais teiginiais ir naudojant nekokybiškas transporto priemones, pranešė „MarketWatch“.

Reguliuotojos pareikalavo, kad įmonės nedelsdamos nustotų samdyti nekvalifikuotus vairuotojus ir atliktų vidinius patikrinimus, taip pat parengtų planus, kurie leistų iki šių metų pabaigos ištaisyti pažeidimus.

Pastaraisiais mėnesiais įvairios Kinijos reguliavimo agentūros surengė susitikimus su internetinių platformų operatorėmis.

Reguliuotojų pretenzijos technologijų sektoriaus atstovėms visų pirma yra susiję su darbo sauga, vartotojų duomenų saugumu ir konkurencijos praktika.

Pagrindinė šalies interneto sektoriaus reguliuotoja – Kinijos kibernetinės erdvės administracija – pradėjo patikrinimą „Didi“ atžvilgiu praėjus vos dienai po to, kai bendrovė šių metų birželį surengė pradinį viešą akcijų platinimą (IPO) JAV. Buvo sustabdyta naujų paslaugų vartotojų registracija, o „Didi“ programa buvo pašalinta iš programėlių parduotuvių Kinijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius