Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Klaipėdoje pradėtas kurti laivų statyklos virtualusis dvynys

Automobilių gamybos ir kitose industrijose jau plačiai taikomas 3D skenavimas užtikrintai skinasi kelius ir jūrinėje pramonėje. Šį technologija pasitelkiama kuriant apie 30 tūkst. kv. m plotą užimančios „Vakarų Baltijos laivų statyklos“ virtualųjį dvynį.
„Vakarų laivų gamykla“
„Vakarų laivų gamykla“ / Klaipėdos mokslo ir technologijų parko nuotr.

Ambicingą projektą, kurį įgyvendina „Vakarų laivų gamyklos“ įmonių grupei priklausanti UAB „Western Baltic Engineering“, Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas (KMTP) bei projekto „Exoprodigi“ partneriai iš Švedijos ir Suomijos, tikimasi užbaigti iki šių metų rudens.

Šią savaitę laivų statykloje jau startavo pirmieji 3D skenavimo darbai, kuriuos buvo sudarytos sąlygos stebėti ir kviestiniams specialistams iš „LT Cargo“, „Garant Group“ bei kitų verslo organizacijų.

Bendrovės nuotr./„Vakarų laivų gamykloje“
Bendrovės nuotr./„Vakarų laivų gamykloje“

„Su pernai įsteigtu Lietuvos jūrinio klasteriu organizuojame daug skaitmenizacijai skirtų renginių, bendruomenę nuolat supažindiname su inovatyviais sprendimais bei įrankiais. Akivaizdu, jog galimybė juos integruoti į kasdienius procesus ir tokiu būdu auginti efektyvumą bei stiprinti savo pozicijas konkurencinėje aplinkoje verslui yra išties aktuali, tad džiaugiamės galėdami ne tik kalbėti apie pažangias technologijas bet ir pademonstruoti, kaip jos veikia praktiškai“, – kalbėjo klasterio veiklą koordinuojančio KMTP plėtros vadovas Andrius Sutnikas.

Vakarų laivų gamyklos nuotr./„Vakarų laivų gamykla“
Vakarų laivų gamyklos nuotr./„Vakarų laivų gamykla“

3D skenavimo technologija atveria galimybę surinkti itin daug duomenų, kurie panaudojami labai tiksliam pasirinkto objekto atvaizdavimui. "Virtualus dvynys tampa patikimu pagalbininku siekiant verslui optimizuoti dideliu kompleksiškumu pasižyminčią gamybą. Skaitmeniniai sprendimai padeda geriau įvertinti ir suvokti visą procesą ir valdyti rizikas, kurių kaina laivų remonto ir statybos industrijoje gali būti itin didelė", – akcentavo A.Sutnikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius