Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija turės sumokėti „Klaipėdos hidrotechnikai“ 2,6 mln. eurų

Valstybinė įmonė „Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija“ teismo sprendimu bankrutavusiai bendrovei „Klaipėdos hidrotechnika“ privalo sumokėti daugiau kaip 2,6 mln. eurų.
Eurai
Eurai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dėl neteisėtai nutrauktos rangos sutarties iš uosto direkcijos „Klaipėdos hidrotechnika“ naudai priteista 1,7 mln. eurų skola už atliktus rangos darbus, 0,5 mln. eurų bauda dėl neteisėto sutarties nutraukimo, 34 tūkst. eurų palūkanos už delsimą padengti skolą, bei procesinės palūkanos už visą bylinėjimosi laikotarpį, sudarančios apie 0,4 mln. eurų. Tokį sprendimą priėmė Aukščiausiasis Teismas.

„Aukščiausiojo Teismo sprendimas dar kartą parodo, jog nuo nesąžiningų užsakovų nukentėję rangovai neturėtų nuleisti rankų.

Jie turėtų išnaudoti visas galimybes ginti savo pažeistas teises. Mūsų laimėta byla yra geras pavyzdys, kaip reikia išnaudoti teisines priemones ginant savo verslo interesus“, – pranešime teigia Advokatų profesinės bendrijos „Balticlaw Pranckevičius, Valiulis ir partneriai“ partneris, advokatas Deivis Valiulis.

Ginčas truko keletą metų

Ginčas dėl uosto krantinių statybos įvairiose institucijose tęsėsi kelerius metus. Eugenijaus Gentvilo tuomet vadovauta VĮ „Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija“ 2011 metais neteisėtai vienašališkai nutraukė Klaipėdos uosto krantinių statybos rangos sutartį su UAB „Klaipėdos hidrotechnika“ ir Vokietijos įmonės „Josef Möbius Bau Gmbh“ konsorciumu bei atsisakė padengti likusią skolą už atliktus darbus. Bendrovės tais pačiais metais kreipėsi į teismą dėl skolos, baudų ir palūkanų priteisimo.

Nors uosto direkcija teisminio proceso metu siekė paneigti aplinkybę, kad nepagrįstai atsisakė toliau vykdyti statybos rangos sutartį su viešąjį pirkimą laimėjusiomis bendrovėmis, tačiau bylą nagrinėję teismai uosto direkcijos veiksmus pripažino neteisėtais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius