-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos verslininkai nepatenkinti savivaldybės „priekabiavimu“

Trečiadienį Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos išvykstamasis posėdis vyko prie Poilsio parko. Jo prieigose esančiame privačiame sklype bendrovė „Directorium“ nori pasistatyti jūrinį konteinerį ir teikti dviračių, paspirtukų, riedlenčių, vaikiškų automobiliukų remonto paslaugą. Nei kiti verslininkai, nei sklypo savininkas tam neprieštarauja, tačiau Savivaldybė delsia išduoti leidimą.
Klaipėdos savivaldybė
Klaipėdos savivaldybė / 15min.lt nuotr.

Trečiadienį Savivaldybės administracijos išvykstamojo posėdžio metu sprendimas nebuvo priimtas. Bandyta kartu su verslininkais ir privataus sklypo savininku aiškintis situaciją.

„Mūsų tikslas – iš esmės išsiaiškinti kelis dalykus: tikruosius verslininkų motyvus, kokias būtent paslaugas čia ketinama teikti ir ar gyventojams jos reikalingos. Jeigu tai bus tiesiog sandėlis automobiliukams, kuriuos „Directorium“ nuomoja, laikyti, kitaip sakant, garažas, kad nereikėtų jų vakare išvežti, kyla klausimas, ar tas konteineris bus estetiškas ir tinkamas stovėti parko prieigose“, – sakė administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Rašo ketvirtą prašymą

Pasak Savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyr. specialisto Rimanto Armono, Savivaldybė gavo vieną prašymą Poilsio parko prieigose teikti dviračių remonto paslaugas. Prieš tai gautam „Directorium“ prašymui teikti dviračių, automobilių ir kt. priemonių nuomos paslaugas nebuvo pritarta, kadangi tokią paslaugą galima teikti visai šalia esančiose dviejose vietose valstybinėje žemėje.

„Directorium“ vadovas Kornelijus Gurčinas sakė, kad rašo Savivaldybei ketvirtą prašymą. Du kartus prašė leidimo teikti dviračių, automobilių ir kitų vaikiškų priemonių nuomos paslaugą, o du pastaruosius kartus – tik juos remontuoti.

Poilsio parko prieigose jau stovi UAB „Veloboksas“ konteineris, kuriame remontuojami dviračiai. Bendrovės vadovas Mindaugas Striška sakė neprieštaraująs, kad šalia atsirastų kaimynai ir pasistatytų savo konteinerį.

Egidijaus Jankausko / vakarųekspresas.lt nuotr.u/Šalia jau esančio „Velobox“ konteinerio, norima pastatyti ir UAB „Directorium“ konteinerį.
Egidijaus Jankausko / vakarųekspresas.lt nuotr.u/Šalia jau esančio „Velobox“ konteinerio, norima pastatyti ir UAB „Directorium“ konteinerį.

„Šioje teritorijoje mes nieko negalime daryti. Jeigu jiems tinka, mes galime išnuomoti, mums netrukdo nei vienas, nei kitas. Pasakiau, kad susiderintų su Savivaldybe, kad nebūtų gadinamas vaizdas, ir viskas“, – sakė sklypo savininkas, nenorėjęs viešinti pavardės.

Pasak K. Gurčino, jie su „Velobokso“ atstovais beveik vienu metu parašė prašymą išsinuomoti tam tikrą žemės sklypą. „Mes susitarėm, kad mano mažesnis konteineris stovės priekyje, o už jo tam tikru atstumu jų konteineris. Dėl to problemų nekyla. Bet aš teikiu jau ketvirtą prašymą, o jį Savivaldybė atmeta, nenurodydama konkrečios informacijos, kas netinka“, – aiškino jis.

Nesupranta, ko nori

Anot K.Gurčino, kai jis pateikė antrą prašymą, R.Armonas ir Savivaldybės atstovas Mindaugas Petrulis atvyko į vietą ir paaiškino, kad leidimo nuomai duoti negali todėl, kad tokia veikla turėtų vykti tik tame konkrečiame sklype. Esą reikia tvoros, kad išsinuomoję dviračius žmonės negalėtų išvažiuoti iš tos teritorijos.

„Ponas Armonas su Petruliu tiesiai šviesiai pasakė, kad yra du prašymai, vienas bus patenkintas, o kitas – ne. Patarė kažką pagalvoti. Man tai labai dviprasmiškai nuskambėjo. Kai klausiau, kodėl neišduodamas leidimas, man aiškino, kad nepateiktas kažkoks dokumentas, pavyzdžiui, sprendiniai, kaip bus teikiama dviračių nuomos paslauga. Nors prie dokumentų buvo pridėtas ir brėžinys, ir sklypo planas“, – sakė K.Gurčinas.

Pasak R.Armono, buvo paprašyta pateikti schemą, kur su dviračiais tame sklype žmonės važinės.

„Directorium“ vadovas nesupranta, kodėl atsirado toks Savivaldybės reikalavimas, nes Klaipėdoje prie „Šilo“ parduotuvės jau kelerius metus stovi konteineris su nuomojamais dviračiais. Jokių tvorų prie jo nėra, išsinuomoję dviračius žmonės važiuoja kur tik nori.

„Nesuprantu, kodėl vienam duodamas leidimas, o kitam – ne. Kodėl vienas verslininkas patinka Savivaldybei, o kitas – ne?“ – klausė jis.

R.Armonas teigė neturįs jokių duomenų, kad tam verslininkui, turinčiam konteinerį prie „Šilo“, buvo išduotas leidimas. Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus atstovai žadėjo išsiaiškinti, ar tikrai tas konteineris stovi be leidimo.

E.Mantulovos teigimu, gavus leidimą sklype teikti paslaugas, jos jame ir turėtų būti teikiamos. Beje, tas privatus sklypas visiškai nedidelis, jame telpa tik du jūriniai konteineriai, tad jame važinėtis dviračiais tikrai nėra vietos.

Spręs specialistai

R.Armonas teigia, kad iš pradžių buvo kilęs „Directorium“ veiklos klausimas. Nuomai nepritarta, kadangi jai yra vietos visai šalia esančioje valstybinėje žemėje. Vėliau, kai imta kalbėti ne apie nuomą, o apie remontą, iškilo konteinerio dydžio ir išvaizdos klausimas.

K.Gurčinas tikino, kad kol kas bus užsiimama tik remontu ir kad tokia paslauga bus teikiama daugiausia klientams iš išorės. Pasak jo, jeigu bus poreikis, galbūt ateityje paslaugų spektras bus plečiamas. „Mes dirbame tvarkingai, turime visus leidimus, galite ateiti ir bet kada patikrinti“, – sakė verslininkas.

Klausiamas, kodėl keturių prašymų turinys nėra identiškas ir kinta, K.Gurčinas atsakė: „Esu verslininkas ir orientuojuosi pagal sąlygas ir esamą paklausą.“

„Šiandien sprendimo nepriimame. Grįžę į Savivaldybę turėsime „pasikelti“ dokumentus, specialistai turės pateikti savo išvadas, ir tik tada bus duotas vienoks ar kitoks atsakymas“, – sakė E.Mantulova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius