Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl padėvėtų rūbų parduotuvėse vis sunkiau rasti padorių prekių?

Parduotuvių tinklo „Gausa“ direktorius Egidijus Zagorskis teigia, kad per pastaruosius metus dėvėtų rūbų pardavimas mažėja. Galima to priežastis – išaugusi konkurencija.
Devėti drabužiai
Devėti drabužiai / Bertos Tilmantaitės nuotr.

Lyginant 5 metų laikotarpį, matome, kad drabužių iš Europos kokybė irgi suprastėjo ir jų kiekiai sumažėjo. Turbūt ekonominė krizė palietė ir Vakarų žmones, kurie nebenori taip lengvai atiduoti tų rūbų.

Pašnekovo tikinimu, klientai ieško pigių prekių ir geros kokybės. Patirtis rodo, kad žmonės mieliau renkasi padėvėtus, iš užsienio atkeliavusius rūbus, o ne kiniškus gaminius, kurie po pirmojo skalbimo praranda prekinę išvaizdą.

„Lyginant 5 metų laikotarpį, matome, kad drabužių iš Europos kokybė irgi suprastėjo ir jų kiekiai sumažėjo. Turbūt ekonominė krizė palietė ir Vakarų žmones, kurie nebenori taip lengvai atiduoti tų rūbų. Juos stengiasi nunešioti kuo ilgiau. To anksčiau nebuvo, jie lengvai atsisveikindavo su geros kokybės rūbais. Mes negalime gauti geros kokybės rūbų už gerą kainą“, – „Žinių radijo“ laidoje „Verslo ritmu“ sakė E.Zagorskis.

Didmeninėse padėvėtų rūbų parduotuvės prekės pabrangsta 30–35 proc., pripažino pašnekovas. Pirkėjai neturėtų stebėtis, nes tokių parduotuvių tinklų kūrimas ir išlaikymas kainuoja daugiau nei smulkiųjų parduotuvių.

„Smulkieji verslininkai perka verslo liudijimą ir dirba daugiau nemokėdami jokių mokesčių. Mes atidarinėjame naujas parduotuves, priimame naujus žmones, tai mums kainuoja papildomus kaštus. Ir pridėtinės vertės mokestį, ir gyventojų pajamų mokestį, ir pelno mokestį mokam“, – teigė pašnekovas.

Visą laidos įrašą galite išgirsti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius