Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kol medžių kainos žemos, medkirčiai ilsina kirvius

Išaugusi mokesčių našta smukdo prekybą mediena privačiuose miškuose, o žemos medienos kainos – valstybiniuose. Pasiūlą turėtų išjudinti rudenį įsigaliosiančios lankstesnės prekybos valstybine mediena taisyklės ir šalyje įteisinti plantaciniai miškai, rašo „Verslo žinios“.
Rąstai
Rąstai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Valstybinės miškų tarnybos (VMT) duomenimis, šių metų antrąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2014 metų ketvirčiu, leidimų kirsti mišką skaičius sumažėjo vidutiniškai 26 proc., po šių metų pirmąjį ketvirtį jau fiksuoto 16 proc. smukimo. Labiausiai kirtimų sumažėjo privačiuose miškuose aplink Kauną ir Panevėžį – daugiau nei po 40 proc.

„Kai kainos rinkoje kyla, urėdijoms gerai, o kai rinka smunka žemyn, kaip stebėjome visą pirmąjį pusmetį, o nuotaikos dėl ateities gana pesimistinės, tada klientai, urėdijoms nusistačius dideles kainas aukcionuose, jau negali pateikti adekvataus pasiūlymo, todėl sandorių ir neįvyksta“, – teigė „Juodeliai“ generalinis direktorius ir Medienos perdirbėjų asociacijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Zimnickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius