Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurencijos taryba netirs „Lidl“ ir „Representus“ ginčo dėl 136 tonų druskos

Vokietijos kapitalo mažmeninės prekybos tinklo „Lidl“ valdytojos „Lidl Lietuva“ ir maisto produktų tiekėjos „Representus“ ginčas dėl 136 tonų druskos turėtų būti sprendžiamas teisme, pranešė Konkurencijos taryba.
Druska
Druska / 123RF.com nuotr.

Tiekėjos ir prekybininkės argumentus išklausiusi taryba atsisakė pradėti tyrimą – jos vertinimu, nesutarimus dėl civilinių santykių teismas išnagrinėtų efektyviau.

„Efektyviausiai tarp šalių kilusį teisinį ginčą išspręstų būtent bendrosios kompetencijos teismas“, – konstatuojama tarybos trečiadienį priimtame nutarime.

Taryba pabrėžia, kad atsisakymas pradėti tyrimą nereiškia, jog prekybos tinklai negali pažeisti įstatymų, jis neriboja „Representus“ teisės kreiptis į teismą dėl žalos atlyginimo.

Pradėti tyrimą dėl galimo Nesąžiningos prekybos praktikos žemės ūkio ir maisto produktų tiekimo grandinėje
draudimo įstatymo pažeidimo spalį paprašė „Representus“.

Bendrovės teigimu, šių metų kovą ji „Lidl Lietuvai“ pasiūlė druskos, kurios tuo metu labai trūko visiems prekybos tinklams, šalys susitarė dėl dviejų vagonų – 136 tonų supakuoto produkto pristatymo iš Kazachstano, o kroviniui birželį atvykus į Lietuvą „Lidl“ jį priimti atsisakė.

„Representus“ manymu, veikdama galbūt nesąžiningai „Lidl Lietuva“ vienašališkai pakeitė esmines sutarties sąlygas, tuo metu prekybos tinklas teigė paprastai iš tiekėjų prekes priimantis pagal poreikį – ne visas iš karto, o dalimis.

Tarybai kilo abejonių, ar apskritai šiuo atveju buvo susitarta dėl esminių tiekimo sąlygų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius