-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kraft Heinz“ perskaičiuos 2016–2018 metų finansinius rodiklius dėl nustatytų pažeidimų

Viena didžiausių pasaulyje maisto produktų gamintojų „Kraft Heinz“ planuoja perskaičiuoti 2016 ir 2017 metų finansinius rezultatus, taip pat dalį 2018 metų rezultatų dėl neteisingų pirkimų duomenų, kurie padidino parduotų produktų kainą.
„Heinz“ ir „Kraft Foods“
„Heinz“ ir „Kraft Foods“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bendrovės JAV vertybinių popierių ir biržų komisijai (SEC) pateiktame pranešime teigiama, kad perskaičiuotas koreguotasis pelnas, tenkantis vienai akcijai, keisis ne mažiau nei 2 proc. kiekvienais metais. Pelno, neatskaičius palūkanų, mokesčių, nusidėvėjimo ir amortizacijos (EBITDA) koregavimai, išskyrus tam tikrus balanso straipsnius, sudaro apie 244 mln. JAV dolerių.

Bendrovė pranešė, kad atlikus vidaus tyrimą, buvo nustatyta keletas viešųjų pirkimų personalo padarytų nusižengimų. Visgi nebuvo nustatyta jokių pažeidimų iš vadovybės pusės. Kiek anksčiau šiais metais „Kraft Heinz“ dėl tyrimo atidėjo ataskaitos pateikimą reguliuotojams ir pažadėjo tai padaryti kuo greičiau.

Pranešime teigiama, kad „Kraft Heinz“ ketina imtis priemonių padėčiai ištaisyti ir patobulinti vidaus kontrolės sistemą, kad ateityje būtų išvengta panašių pažeidimų.

„Kraft Heinz“ buvo įkurta 2015 m. liepos mėnesį, sujungus „H.J. Heinz“ ir „Kraft Foods Group“. „Kraft Heinz“ portfelyje yra daugiau kaip 200 prekių ženklų, iš kurių daugelis yra žinomi visame pasaulyje – tai sūriai „Kraft“ ir „Philadelphia“, kava „Jacobs“, „Maxwell House“ ir „Carte Noire“, šokoladas „Alpen Gold“, „Cadbury“, „Milka“ ir „Toblerone“, kečupai ir kūdikių maistas „Heinz“.

Bendrovės produktai parduodami beveik 200 šalių, o Šiaurės Amerikoje „Kraft Heinz“ užima trečią vietą tarp maisto ir gėrimų gamintojų.

Nuo metų pradžios bendrovės kapitalizacija sumažėjo 24 proc. – iki 39,7 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius