Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krizės ištikta „Nissan“ prognozuoja mažiausią grynąjį pelną per dešimtmetį

Krizės ištikta Japonijos automobilių gamintoja „Nissan“ antradienį sumažino visų metų pardavimų ir pelno prognozę, priversta grumtis su silpna paklausa Japonijoje, JAV ir Europoje, taip pat ​​nuosmukiu po buvusio vadovo Carloso Ghosno suėmimo.
„Nissan“
„Nissan“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nissan“ sumažino savo fiskalinių metų, kurie baigsis 2020-ųjų kovą, grynojo pelno prognozę iki 110 mlrd. jenų (1 mlrd. JAV dolerių), palyginti su ankstesne 170 mlrd. jenų prognoze.

Numatoma, kad visų metų pardavimai sudarys 10,6 trln. jenų, palyginti su ankstesne prognoze – 11,3 trln. jenų.

„Nissan“ paaiškino pablogintą prognozę menkomis pirmojo pusmečio pajamomis, stipria jena, neaiškiomis pasaulinėmis perspektyvomis ir bendru automobilių pramonės sąstingiu.

Pareigas perimantis vyriausiasis finansininkas Stephenas Ma pareiškė: „Pardavimai Kinijoje viršijo rinkos rodiklius, tačiau kituose svarbiausiuose regionuose, įskaitant JAV, Europą ir Japoniją, pardavimai buvo prastesni. Tai lėmė bendrą mūsų rinkos dalies sumažėjimą.“

Šešių mėnesių laikotarpio iki rugsėjo grynasis pelnas smuko 73,5 proc. iki 65,4 mlrd. jenų, o tai yra blogiausias pirmojo pusmečio rezultatas nuo prieš dešimtmetį įvykusios pasaulinės finansų krizės.

„Tuo metu, kai konkurencija pasaulinėje automobilių rinkoje dar labiau stiprėja, „Nissan“ atsidūrė labai sunkioje padėtyje“, – teigė Tokijuje įsikūrusios tyrimų ir konsultacijų bendrovės TIW automobilių pramonės analitikas Satoru Takada.

Tai buvo pirmasis „Nissan“ pranešimas apie veiklos rezultatus nuo tada, kai praėjusį mėnesį buvo paskirtas naujasis vadovas Makoto Uchida.

Buvęs generalinis direktorius Hiroto Saikawa atsistatydino rugsėjį po to, kai po dėl C.Ghosno kilusio skandalo pradėtas tyrimas atskleidė, jog H.Saikawa buvo gretose tų „Nissan“ vadovų, kurie gavo per didelį atlyginimą pakeitus su bendrovės akcijų kaina susietų premijų skyrimo sąlygas.

Automobilių gamintoja paminėjo visuotinį automobilių sektoriaus sulėtėjimą, tačiau pačios „Nissan“ veikloje stebima naujovių stoka, o bendrovės reputacijai didelės žalos padarė su C.Ghosnu susijęs skandalas.

M.Uchida iš buvusio vadovo „paveldės“ griežtas išlaidų mažinimo priemones, skirtas padėti išbristi iš krizės, įskaitant prekybininkų paskatų ir pardavimo akcijų mažinimą bei pasaulinės gamybos apkarpymą 10 proc. iki 2023 metų – ši priemonė reikštų 12,5 tūkst. darbo vietų atsisakymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius