Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Belickas ir „Orion Securities“ steigia lizingo bendrovę verslui

Buvusios lizingo ir turto finansavimo bendrovės „UniCredit Leasing“ Lietuvoje vadovų komanda kartu su investicinės bankininkystės įmonių grupe „Orion“ apjungė jėgas ir įkūrė naują lizingo verslui bendrovę „Orion Leasing“. Bendrovės generaliniu direktoriumi tampa didelę patirtį verslo finansavimo srityje turintis Laimonas Belickas, buvusio „UniCredit Leasing“ Lietuvoje steigėjas ir ilgametis vadovas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Laimonas Belickas
Laimonas Belickas / Asmeninio archyvo nuotr.

„Įkūrę naują lizingo bendrovę, keliame sau reikšmingą uždavinį – įmonėms užtikrinti greitą ir efektyvią prieigą prie kapitalo, skiriamo investicijoms į verslo modernizavimą ir technologinį progresą. Teiksime gamybinės ar IT įrangos, mobilumo priemonių, transporto, žemės ūkio, statybinės ir kitos technikos finansavimą bei nuomos paslaugas didelės ir mažos apimties įmonėms. Išskirtinį dėmesį skirsime žaliosios konversijos bei žiedinės ekonomikos sprendimams. Šiandien tokių žaidėjų rinkoje nematau“, – komentuoja L.Belickas.

Jis sako, kad specialių sprendimų bus pasiūlyta taršą mažinančioms technologijoms: „Arsenalas bus labai įvairus. Pradėsime nuo mobilumo priemonių, ne tik elektromobilių, bet ir mažai taršaus komercinio ar komunalinio transporto, statybinės technikos, žemės ūkio“.

Jungtis būtent su „Orion“ įmonių grupe, anot L.Belicko, paskatino jų patirtis kapitalo pritraukimo ir valdymo srityje bei abipusiai sutampantis požiūris į verslo finansavimą.

„Orion“ turi itin didelę patirtį dirbant su įmonių finansais ir kapitalo pritraukimu. Gerai suprasdami savo klientų poreikius, matome vis dar neužpildytą nišą efektyviam finansavimo gavimui, kuris paskatintų įmones augti ir siekti savo tikslų greičiau. Siekiame gauti komercinio banko licenciją, todėl tikime, kad lizingo veikla sustiprins mūsų konkurencinį pranašumą“, – komentuoja „Orion Securities“ vadovas Alius Jakubėlis.

L.Belickas primena, kad įsteigus ir 10 metų vadovaujant italų bankinei grupei „UniCredit Leasing“ vien Lietuvos rinkoje buvo suteikta virš 1 mlrd. eurų finansavimo verslui.

„Po paskutinių Lietuvoje įvykusių įsigijimų sandorių finansų ir lizingo sektoriuje, pamatėme, kad stinga reikšmingo greito ir efektyvaus verslo finansuotojo. Yra rinkoje nemažai „visko finansuotojų“, bet jie visi labai panašūs, o „daryti viską“ neretai reiškia prastesnę kokybę. Todėl būsime specializuoti. Jaučiame Lietuvoje veikiančių įmonių poreikius, girdime jų lūkestį dirbti su mumis anksčiau įprastu būdu“, – komentuoja L.Belickas.

Jis papildo, kad naujos bendrovės komanda, startuodama Lietuvoje, turi ir europinę ambiciją. „Siekiame būti vienais didžiausių rinkos žaidėjų. Tikime, kad mūsų patirtis Europos rinkose, glaudūs ryšiai su Europos lizingo bendruomene Lenkijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Olandijoje, Belgijoje, Vokietijoje, Austrijoje ir kitose šalyse padės sukurti daugiau naudingų spendimų mūsų šalyje veikiančiam verslui“, – ambicijomis dalinasi „Orion Leasing“ generalinis direktorius.

Be Laimono Belicko, kuris taip pat buvo ir „UniCredit“ Baltijos šalių valdybos narys, Europos lizingo asociacijos Komiteto pirmininkas, prie bendrovės vadovų prisijungia ir kiti buvę „UniCredit Leasing“ Lietuvoje komandos nariai: Aurimas Kunca, kuris tampa partneriu ir eis komercijos direktoriaus pareigas, bei Renata Vancevičienė, finansų ir administracijos direktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius