-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

L.Linkevičius: „Judex“ koldūnų skandalas neturės įtakos Lietuvos produktų eksportui

Lietuvos užsienio reikalų ministras prognozuoja, kad teisėsaugos akiratyje atsidūrusios Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos ir Kauno įmonės „Judex“ gaminamų koldūnų skandalas neturės įtakos Lietuvos maisto produktų eksportui, tačiau neabejotinai kenkia tarnybos prestižui. Pasak Lino Linkevičiaus, iki šiol tarptautinėje erdvėje tarnyba nebuvo įsivėlusi į panašias istorijas.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tikiuosi, kad nebus įtakos todėl, kad iki šiol tokių pažeidimų arba kažkokios nekokybiškos veiklos tos tarnybos tarptautinėje erdvėje kaip ir nebuvo fiksuota. Tai, manau, kad į visa tai būtų atitinkamai atsižvelgta. Tačiau tarnybos vadovybės skaidrumas, be abejo, irgi yra svarbu, svarbus faktorius. Tai irgi gali turėti įtakos“, – antradienį interviu Žinių radijui teigė L.Linkevičius.

Ministras pabrėžė, kad tarnybos vadovas Jonas Milius turi atsistatydinti. „Mano nuomone, be abejo, jis turėjo atsistatydinti“.

„Tai, kad neįsiklauso... beje, tai tampa bloga tradicija. Aišku, turi įsiklausyti, bet aš noriu pamatyti ir faktus (dėl J.Milius nusižengimų – BNS)“, – sakė L.Linkevičius, paklaustas, ar J.Milius turėtų atsižvelgti į šalies vadovų raginimus trauktis.

Pasak jo, skandalas kenkia įstaigos prestižui: „Pats tas fonas byloja apie tai, kad, be abejo, sprendimus reikia priimti pačiam“, – teigė L.Linkevičius.

Teisėsauga įtaria, kad šaldyto maisto produktų bendrovė „Judex“ per Seimo narį Petrą Gražulį siekė paveikti tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus. Tyrime J.Miliui pareikšti įtarimai prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu tarnyba.

J.Milių trauktis iš pareigų paragino prezidentė Dalia Grybauskaitė, premjeras Algirdas Butkevičius, žemės ūkio ir sveikatos apsaugos ministrai.

J. Milius neigia savo kaltę ir sako, kad verslininkams padėjo, laikydamasis įstatymų, o naujų rinkų paieška ir pagalba eksportuotojams yra jo įprastinis darbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius