-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Latvenergo“ pardavė septynerių metų „žaliųjų“ obligacijų emisiją už 50 mln. eurų

Latvijos valstybinės valdoma energetikos monopolininkė „Latvenergo“ pranešė išplatinusi septynerių metų trukmės 50 mln. eurų nominalios vertės „žaliųjų“ obligacijų emisiją už fiksuotas 0,5 proc. dydžio metų palūkanas.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Viešasis platinimas organizuotas Latvijoje ir Lietuvoje, o obligacijų pirkimo paraiškų sulaukta iš 24 investuotojų, tarp kurių – pensijų fondai, turto valdymo fondai, draudimo bendrovės, bankai iš Latvijos, Lietuvos, Estijos, Suomijos ir Švedijos, taip pat Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas bei Šiaurės investicijų bankas.

„Latvenergo“ pabrėžia, kad obligacijų paklausa 4,6 karto viršijo pasiūlą ir siekė 229,8 mln. eurų.

„Latvenergo“ taip pat skelbia, jog jos „žaliosios“ obligacijos gavo aukščiausią įmanomą įvertinimą iš nepriklausomo tyrimų centro „CICERO Shades of Green“ – „tamsiai žalia“, o tai rodo, kad planuojami projektai atitinka ilgalaikius aplinkos apsaugos bei klimato kaitos švelninimo tikslus, taip pat palankiai vertinamas įmonės valdymas ir skaidrumas.

Pagal strateginius „Latvenergo“ tikslus pritauktos lėšos bus investuojamos į aplinkai nekenksmingus investicinius projektus.

„Latvenergo“ gamina ir realizuoja elektros ir šilumos energiją, taip pat užsiima gamtinių dujų pardavimu bei tiekia elektros energijos skirstymo paslaugas. „Latvenergo“ obligacijos yra įtrauktos į „Nasdaq Riga“ skolos vertybinių popierių sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius