Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Latvijos „Lido“ kontrolę perėmė Estijos bendrovė „Treeland“

Latvijos greitojo maitinimo restoranų „Lido“ tinklo valdytojos kontrolę perėmė Estijos bendrovė „Treeland“, kurios savininkas – „Apollo Group“ vienas akcininkų Ivaras Vendelinas.
Paskola
Sandoris / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Verslas

„Treeland“ ir I.Vendelinas po sandorio valdys 51 proc. restoranų operatorės akcijų, o „Lido“ įkūrėjas Gunaras Kirsonas – 49 proc. akcijų, pranešė „Lido“.

Pasak G.Kirsono, dabartinėmis sąlygomis įmonei reikia naujo investuotojo augimui užtikrinti, o kitas plėtros žingsnis gali būti „Lido“ plėtra ne tik Baltijos šalyse, bet ir Skandinavijoje, taip pat, galbūt, ir kitose Europos valstybėse.

Savo ruožtu I.Vendelinas pareiškė „Lido“ jis visada laikęs labai perspektyviu prekės ženklu. Jis išreiškė viltį, kad galės prisidėti prie įmonės plėtros.

Anot pranešimo, G.Kirsonsas liks „Lido“ stebėtojų tarybos nariu, toliau kuruos plėtrą, naujų technologijų diegimą. Tarybos sudėtis nebus keičiama.

1991-aisiais veiklą pradėjusios „Lido“ tikrieji naudos gavėjai iki šiol buvo G.Kirsonas ir Rusijos pilietis Vladimiras Šestakovas.

„Apollo Group“ valdo „Apollo“ prekės ženklo knygynus ir kino teatrus, pramogų centrus „O'Learys“, „Vapiano“ restoranų tinklą, „Blender“ sulčių barų tinklą, ledaines „IceCafe“ ir filmų platinimo bendrovę „Baltic Film Distribution“, yra „Kentucky Fried Chicken“ (KFC) prekės ženklo franšizės partnerė Baltijos valstybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius