Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos teismas stabdo „PKN Orlen“ planus perimti žiniasklaidos grupę „Polska Press“

Lenkijos teismas sustabdė valstybės kontroliuojamos naftos milžinės „PKN Orlen“ planus perimti vieną didžiausių regioninių žiniasklaidos grupių, antradienį pranešė teismas, nerimaudamas dėl žiniasklaidos pliuralizmas.
„Orlen“ įmonių grupė
„Orlen“ įmonių grupė / „Orlen“ nuotr.

Šis teismo sprendimas tapo smūgiu valdančiajai „Įstatymo ir teisingumo“ (PiS) partijai, kuri yra įsitvirtinusi viešojoje žiniasklaidoje, nepaisant Lenkijos liberalios opozicijos ir tarptautinių stebėtojų kritikos.

„PKN Orlen“ gruodį paskelbė perėmusi „Polska Press“ iš Vokietijos žiniasklaidos grupės „Verlagsgruppe Passau“ (VGP), kuriai priklauso 20 iš 24 Lenkijos regioninių dienraščių ir kuri turi 17,4 mln. internetinių vartotojų.

Varšuvos apygardos teismas antradienį pareiškė sustabdęs „konkurencijos priežiūros institucijos vadovo sprendimą leisti „PKN Orlen“ užbaigti „Polska Press“ perėmimą.

Sandoris buvo sustabdytas, kol bus priimtas galutinis teismo sprendimas dėl Lenkijos žmogaus teisių ombudsmeno pateikto prieštaravimo, kuriame tvirtinama, jog sandoris apribos visuomenės galimybes gauti objektyvios informacijos.

Nuo tada, kai 2015 metais atėjo į valdžią, PiS tvirtina norinti „polinizuoti“ šalies žiniasklaidą, apkaltindamas užsienio valdomus leidinius atstovaudamas išorės interesams, ypač Vokietijos.

Pasaulinė žiniasklaidos priežiūros tarnyba „Reporteriai be sienų“ savo 2020 metų ataskaitoje teigė, kad „[Lenkijos] valstybės valdomoje žiniasklaidoje, kuri buvo paversta vyriausybės propagandos ruporais, vis dar galioja partizanų diskursai ir neapykantą kurstanti kalba“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius