Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Liberalai su „MG Baltic“ sužaidė ir pašto korta?

Į dienos šviesą kyla vis daugiau sutarčių tarp liberalų ir koncerno „MG Baltic“. Televizija TV3 pranešė apie prieš kelerius metus pasirašytą sutartį tarp Lietuvos pašto ir „MG Baltic“. Pagal ją paštas įsipareigojo koncernui per penkerius metus sumokėti 5 milijonus eurų už patalpų nuomą.
Vilniaus A.Vivulskio gatvė
Buvęs „Lietuvos pašto“ pastatas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Susisiekimo ministerijai, kuri valdo Lietuvos paštą, tuo metu vadovavo Eligijus Masiulis. Tuometinis susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas buvo ir Lietuvos pašto valdybos pirmininkas.

„Mums kiekvienas verslo pasiūlymas tada atrodė labai įdomus. Jokių spaudimų ar susitikimų nebuvo“, – TV3 žinioms kalbėjo R.Vaštakas. Jis yra ilgametis Liberalų sąjūdžio narys.

Rimvydas Vaštakas
Rimvydas Vaštakas

A.Vivulskio gatvėje esančiame pastate prieš ketverius metus dar veikė paštas, tačiau tuo metu pasirodė, kad patalpos jam yra per mažos. Todėl nuspręsta kitas patalpas nuomotis. Buvo paskelbtas konkursas.

Iš keturių dalyvių nugalėjo įmonė, priklausanti „MG Baltic“ koncernui. Paštas pasirinko gerą, tačiau kartu ir labai brangią vietą Vilniuje – vadinamąjį Verslo trikampį Jasinskio gatvėje.

Tačiau senasis pastatas A.Vivulskio gatvėje dar porą metų, kaip praneša TV3 žinios, stovėjo tuščias. Tik vėliau jį pavyko parduoti už 1,7 milijono eurų. Kol šis daugiaaukštis pastatas stovėjo tuščias, už patalpas Verslo trikampyje Lietuvos paštas jau mokėjo nuomos mokestį. Tačiau nutraukti sutarties jau negalėjo, nes sutartyje buvo įrašyta netesybų suma – milijonas eurų.

R.Vaštakas teigė nematęs sutarties, o punkto apie netesybas esą neturėjo būti. Tiesa, tuometinis premjeras Andrius Kubilius teigia, kad transporto sektoriuje valdymas buvo vienas pažangiausių, o „kokios nors sutarties klausimas“ nekėlė abejonių.

Lietuvos pašto sutartis su „MG Baltic“ grupės įmone baigiasi po pusantrų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius