Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2016 06 14 /2016 06 15

Lietuviai Vokietijoje įsigijo fabriką su 200 darbuotojų

Utenos katilų, kompresorių, žemės ūkio technikos gamybos kompanija „Umega“ Vokietijoje įsigijo metalo apdirbimo įmonę „Walter Th.Hennecke GmbH“. Apie įsigijimo sandorį skelbiama „Umegos“ tinklalapyje.
\"Henecke\" gamykla Vokietijoje
"Hennecke" gamykla Vokietijoje

„Walter Th.Hennecke GmbH“ metinė apyvarta yra apie 30 mln. EUR ir joje dirba virš 200 darbuotojų. Skelbiama, kad bendrovė yra lakštinio metalo produktų pagal užsakymus gamintojas.

Kelno regione įsikūrusi įmonė, kaip skelbia, naudoja robotus ir automatizavusi gamybos procesą nuo gaminio brėžinio kūrimo iki gaminio supakavimo.

Pranešama, kad AB „Umega“ įsigijo 100 proc. Vokietijos įmonės akcijų. Tai jau 6-toji įmonės AB „Umega“ dukterinė kompanija už Lietuvos ribų.

1963 m. įsteigtas „Walter Th. Hennecke GmbH“ fabrikas yra viena pirmaujančių Vokietijos metalo apdirbimo įmonių.

„Įsigydami gamybos įmonę Vokietijoje toliau tikslingai tęsiame „Umegos“ grupės plėtrą. „Walter Th. Hennecke GmbH“ – pelningai dirbanti ir gerą klientų bazę turinti bendrovė. Įsigiję ją planuojame sustiprinti pozicijas Vokietijoje bei kitose Vakarų Europos šalyse, praplėsti siūlomų gaminių portfelį ir klientų ratą, optimaliai išnaudoti gamyklų sinergiją bei gamybos pajėgumus“, – pranešime spaudai cituojamas AB „Umega“ generalinis direktorius Tomas Džiugas.

Bendrovėje “Umega”, kuri užsiima metalo apdirbimu ir gamyba iš metalo, dirba per 600 darbuotojų.

Aurelijus Rimkus, UAB FMĮ „Orion securities“ verslo klientų padalinio vadovas teigia, kad „Umegos“ įgyvendintas įsigijimo projektas – ambicingas sandoris, kai auganti lietuviška bendrovė įsigijo konkurentą Vokietijoje.

„Tai vienas įdomesnių per pastaruosius 5 metus įvykdytų „Orion Securities“ projektų, prie kurio finansavimo prisidėjo Vokietijos ir Lietuvos bankai bei privatūs investuotojai. Vienas pagrindinių veiksnių, nelėmusių šio sudėtingo sandorio sėkmę – profesionali „Umegos“ akcininkų komanda, turinti ilgalaikės tarptautinės investavimo patirties“, – sakė A.Rimkus.

Sandoris buvo finansuotas lėšomis, gautomis „Orion Securities“ išplatinus papildomas AB „Umega“ akcijas bei „Nordea“ ir Vokietijos bankų suteiktais kreditais. Sandorio vertė, šalių sutarimu, nėra skelbiama.

Banko „Nordea“ Verslo klientų departamento vadovas Jonas Urbonas sakė, kad tokie sandoriai ypatingai įdomūs ir yra naudingi bendrame Lietuvos ekonomikos kontekste.

„Finansavimo struktūra, kaip ir pats sandoris buvo nestandartiniai. Derybų eigoje teko derinti pozicijas ir su dviem Vokietijoje veikiančiais bankais, kadangi dalį šio sandorio finansavo Vokietijos bankas. Tai buvo įdomus ir ilgas, pusę metų trukęs projektas. AB „Umega“ turi geras plėtros perspektyvas, tad manome, kad tai ne paskutinis šios bendrovės plėtros etapas“ – sako J. Urbonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius