-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviški medinukai domina ir užsieniečius

Lietuviški mediniai žaislai užkariauja pasaulio vaikų širdis. Nors prekybininkai tvirtina, kad medinukai populiarūs ir Lietuvoje, mūsų šalyje iš lietuviško beržo pagamintų žaislų lieka tik nedidelė dalis. Darbas vienoje didžiausių šalyje medinius žaislus gaminančioje bendrovėje virte verda. Kad spėtų paruošti kalėdinius užsakymus, teko papildomai įdarbinti keletą žmonių.
Mediniai žaislai jau kelerius metus tampa šventinės mugės akcentu.
Mediniai žaislai / Algirdo Venskaus nuotr.

„Visos užsienio bendrovės, kurios prekiauja mūsų žaislais, pateikė užsakymus iškart po atostogų ir nuo rugsėjo pradžios jau pilnu tempu prasideda Kalėdos. Dabar jau pas mus Kalėdos baigiasi, paskutinė savaitė jau, nes viskas turi būti pagaminta ir pristatyta“, – sako UAB „Zigra“ direktorius Zigmantas Kubilius.

Bendrovė Skuode gamina iki 200 pavadinimų medinių rankų darbo žaislų. Didžiosioms metų šventėms populiariausi traukinukai, supamieji arkliukai, lovytės, dėlionės.

Prekybininkai teigia, kad lietuviai mediniais žaislais labiau domisi prieš šventes.

„Yra, pavyzdžiui, tokios medinės dėlionės. Jas greičiau parduodame. Didesni, brangesni traukiniai gal truputėlį ilgiau užsibūna, bet per šventės ar vasaros metu, kai būna daugiau žmonių, daugiau turistų, kurie nori kažko įdomesnio, tai tikrai galima ir juos parduoti greitai“, – tvirtina žaislų parduotuvės vedėja Regina Perevoščikova.

Perkant iš gamintojų žaislų kainos siekia nuo 2 iki 40 eurų. Parduotuvėse jos gali išaugti ir du kartus.

Iš lietuviško beržo pagamintų žaislų mūsų šalyje lieka vos dešimtadalis. Kiti keliauja į užsienį. Lietuviškais mediniais žaislais vis dažniau džiaugiasi skandinavų, vokiečių, italų, anglų, australų ir net japonų vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius