Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Lietuvių programa „Eylean Board“ „Tesla“ ir kitas pasaulio įmones sudomina paprastumu

„Tesla Motors“, „British Petroleum“ – kelios žinomos didžiosios pasaulio įmonės, kurios dabar naudojasi lietuvių sukurta projektų valdymo sistema „Eylean Board“. Vienas produkto kūrėjų Vidas Vasiliauskas sako, kad „Eylean Board“ pripažinimo užsienyje sulaukia dėl produkto paprastumo.
Eylean Board komanda. Iš kairės į dešinę Vidas Vasiliauskas, Evaldas Bieliūnas, Dovilė Misevičiūtė, Kamilė Vitaitė.
Eylean Board komanda. Iš kairės į dešinę Vidas Vasiliauskas, Evaldas Bieliūnas, Dovilė Misevičiūtė, Kamilė Vitaitė. / Asmeninio archyvo nuotr.

„Eylean“ pavadinimas kilęs nuo verslo valdymo sistemos „Lean“. V.Vasiliauskas „Eylean Board“ apibūdina kaip paprastą projektų užduočių ir komandos valdymo sistemą.

Didelė konkurencija

2012 m. kurdamas programą Vidas sako nė nesiekęs ja sudominti kitų bendrovių – tuomet jis dirbo įmonėje „Prewise“ programuotoju ir būtent jos darbuotojams „Eylean Board“ ir turėjo būti skirta. Tačiau vėliau draugai ir pažįstami ėmė raginti programą kurti ir kitiems.

V.Vasiliauskas paklausė patarimo, gavo Europos Sąjungos paramą, nusamdė būrį programuotojų ir mikliai sukūrė „Eylean Board“ pirmąją versiją.

Konkurencija šioje rinkoje milžinška, bet visos projektų valdymo programos buvo orientuotos į funkcinį pranašumą, detalumą, o mes padarėme, kad programa būtų patogi.

„Konkurencija šioje rinkoje tikrai milžinška, bet mes pažiūrėjome, kad visos projektų valdymo programos buvo orientuotos į funkcinį pranašumą, detalumą, o mes padarėme, kad programa būtų patogi, – pasakojo V.Vasiliauskas. – Vartotojas naudodamas mūsų programą jaučiasi patogiai – mes padarėme natūralią varotojo sąsają, žmogus su mūsų programa gali pradėti dirbti tą pačią dieną.“

V.Vasiliauskui kuriant produktą pavyko apsieiti be rizikos kapitalo – pinigų gauta iš ES paramos fondų, o bendra įmonei skirta suma siekė daugiau nei 800 tūkst. litų. Tiesa, ši suma skirta ne vien tik „Eylean Board“ kūrimui.

„Bet viskas turi savus niuansus – dabar reikia pridavinėti projektus, o tai užima laiko. Po projektų užbaigimo trejus metus reikia tiekti rodiklius ir turime palaukti, kol galėsime visiškai atsiskirti nuo „Prewise“, – sakė V.Vasiliauskas.

Trūkumai virsta privalumais

Šiuo metu yra sukurtos kelios „Eylean Board“ programos versijos – asmeninė ir skirta įmonėms. Abi jos turi nemokamas versijas, o pastaroji – mokamą, iš kurios pardavimo ir uždirbama. Užsienyje mėnesinė programos prenumerata kainuoja maždaug šimtą dolerių vienam ja besinaudojančiam žmogui. Lietuvoje prenumeratos kaina mažesnė.

Šiuo metu „Eylean Board veikimu rūpinasi vos keturi žmonės, o reikalingus programos palaikymo darbus atlieka Vidas.

Anot V.Vasiliausko, jo programa buvo atsisiųsta 6 tūkst. kartų, o šiuo metu pasaulyje yra 50 – 100 „Eylean Board“ užsisakiusių įmonių, kurių didžioji dalis – iš JAV ir Skandinavijos. Lietuvių nedaug.

Lietuvių įmonė laikosi pasyvios rinkodaros strategijos – kartais dalyvauja vadovams skirtose konferencijose, kur skaito pranešimus ir užsimena apie produktą. Nemaža dalis įmonių lietuvius suranda patys.

Įmonių vadovai nutaria išmėginti „Eylean Board“, o tuomet lieka sunkiausias darbas – įtikinti tapti prenumeratoriais.

Įdomu tai, kad šiuo metu „Eylean Board veikimu rūpinasi vos keturi žmonės, o reikalingus programos palaikymo darbus atlieka Vidas.

„Esame ir šiek tiek senamadiški – leidžiame visą serverinę dalį pasiimti nemokamai ir pas save įsidiegti. Neteikiame debesų kompiuterijos paslaugų, bet čia ir laimime, nes yra klientų, kurie niekada nesirinks produktų su debesų kompiuterija“ , – pasakojo V.Vasiliauskas.

Dabar V.Vasiliauskas renka pinigus antrajai programos versijai, kuri duomenis saugotų ir debesyse. Dirbti ketinama tokiu pat principu – nusamdyti būrį programuotojų produkto kūrimui, o paskiau projektą vykdyti keliems žmonėms.

Jei turite sukūrę startuolį ir norite apie jį papasakoti, rašykite mums adresu mokslasit@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius