Lietuvių startuolis „InRento“ įsigijo estų platformą „BitOfProperty“

Sutelktinio finansavimo į nekilnojamojo turto (NT) nuomos projektus platforma „InRento“ vykdo plėtrą užsienyje – startuolis įsigijo panašią paslaugą siūlančią Estijos platformą „BitOfProperty“, kurią žada integruoti į savąją, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Estų sukurta „BitOfProperty“ platforma veikia panašiu principu kaip ir lietuvių „InRento“. Tačiau „BitOfProperty“ siūlė ne sutelktinio finansavimo modelį, o platino savo projektus keityklos principais (angl. exchange) ir suteikė galimybę investuotojams nusipirkti teises į dalį turto.

„Įmonė įdėjo daug pastangų kurdama investuotojų pasitikėjimą savo produktu. Jos prekės ženklas yra atpažįstamas tiek Estijoje, tiek už jos ribų. Tad įsigydami šią platformą galėsime išplėsti savo veiklą ir žinomumą bei pritraukti naujų investuotojų“, – teigia Gustas Germanavičius, „InRento“ įkūrėjas ir vadovas.

Integracija užtikrins plėtrą

„InRento“ planuoja „BitOfProperty“ platformą visiškai integruoti į startuolio veiklą bei perkelti perkelti visus estiškos platformos duomenis. Taip pat į „InRento“ puslapį bus peradresuojami ir visi „BitOfProperty“ internetinėje svetainėje besilankantys žmonės.

„Į mūsų platformoje pateikiamus NT nuomos projektus jau investavo daugiau nei 250 klientų, kurie patikėjo mums virš 2 mln. eurų investicijų. Tačiau mūsų ambicijos gerokai didesnės – per penkerius metus norime, kad „InRento“ vertė pasiektų 100 mln. eurų. Tą padaryti galime plėsdami savo veiklą užsienio rinkose. Neseniai pradėjome siūlyti investavimą į NT nuomos projektus Ispanijoje, o estų platformos įsigijimas – tik dar vienas žingsnis, kuriant tarptautinę investavimo platformą“, – pasakoja G.Germanavičius.

„BitOfProperty“ bendraįkūrėjis Karlas Väänas teigia neabejojantis, kad sandoris padės „InRento“ siekti užsibrėžtų tikslų.

„Džiaugiuosi, kad „BitOfProperty“ tampa „InRento“ dalimi. Esu įsitikinęs, kad tai leis Lietuvos startuoliui augti žaibišku greičiu, o visi buvę „BitOfProperty“ klientai susipažins su puikia investavimo į NT nuomos projektus alternatyva“, – sako K.Väänas.

„BitOfProperty“ rinkos apyvarta yra pasiekusi beveik pusę milijonų eurų, visi jų finansuoti objektai buvo parduoti pelningai, o bendra visų investicijų grąža viršijo 10 proc. Taip pat šios įmonės veiklą yra finansavusios įmonės Singapūre ir Japonijoje, iš viso ji yra pritraukusi 450 tūkst. eurų kapitalo investicijų.

Pasak G.Germanavičiaus, Estijos NT nuomos rinka turi konkrečių panašumų su Lietuvos segmentu.

„NT kainos Taline per pastaruosius metus augo ne ką mažiau nei Vilniuje. Tiesa, Estijoje tokia situacija iš dalies susiklostė dėl šalies pensijų reformos, kuomet „atrakinus“ antros pakopos pensijų fondus, tūkstančiai estų atsiėmė juose sukauptus pinigus ir dalis jų buvo investuota į NT įsigijimą. Šis procesas lėmė palyginus neaukštas investicines grąžas iš nuomos ir didelį pinigų kiekį rinkoje. Kadangi panašios tendencijos vyrauja ir Vilniuje, mūsų sukaupta patirtis ir žinios vietinėje NT rinkoje padės perprasti Estijos gyventojų poreikius ir lūkesčius, jiems pasiūlyti geriausius investicijų į NT nuomos projektus variantus“, – teigia „InRento“ vadovas.

Aukštas „InRento“ ambicijas atspindi sėkmingi veiklos rezultatai. Visai neseniai įmonė peržengė ryškią ribą – į jų siūlomus NT nuomos projektus jau sufinansuota daugiau nei 2 mln. eurų. Taip pat „InRento“ iš rizikos kapitalo fondų pritraukė daugiau nei 660 tūkst. eurų investicijų, skirtų verslo plėtrai, ko pasekoje savo veiklą jau vykdo plačiau nei regioniniu mastu, pavyzdžiui, siūlo NT nuomos projektus ir Ispanijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius