Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje daugės krematoriumų – ar verta tikėtis mažesnių kainų?

Lietuvoje planuojama statyti daugiau krematoriumų. Kai kurie verslininkai sako, kad tada laidojimo paslaugos turėtų atpigti. Tačiau kol kas vienintelio Lietuvoje krematoriumo Kėdainiuose vadovas tikina, kad kainų pokytis neturėtų būti ryškus, nes dalis mirusiųjų kremuojami kaimyninėje Lenkijoje.
Kėdainių krematoriumo kiemelis
Kėdainių krematoriumo kiemelis / Kėdainių krematoriumo nuotr.

Statistika rodo, kad Lietuvoje kasmet miršta apie 40 tūkst. žmonių. Šiemet jau beveik 2 tūkst. mirusiųjų palaidoti kremuojant vieninteliame krematoriume Lietuvoje – Kėdainiuose. Dalis kremuojama Lenkijoje, Suvalkuose. Verslininkai sako, kad toks laidojimo būdas vis populiarėja.

Vakarų Lietuvoje ir Vilniuje ar netoli jo planuojama statyti dar kelis krematoriumus. Verslininkas, planuojantis statyti krematoriumą Vakarų Lietuvoje, sako, kad dėl to turėtų padidėti konkurencija ir atpigti kremavimo paslaugos.

„Manau, tikrai atpigtų, labai paprastas dalykas – sutaupymas kelionei. Dabar, pavyzdžiui, žmonėms iš Klaipėdos reikėtų važiuoti iki vienintelio esančio krematoriumo Kėdainiuose. Tai atstumo skirtumas, manau, tikrai būtų nemažas, jeigu įsikurtų Vakarų Lietuvoje toks objektas kaip krematoriumas“, – sakė „Gvatostos“ direktorius Stasys Gvažiauskas.

Tačiau Kėdainių krematoriumo vadovas sako, kad kainos neturėtų labai keistis, nes konkurencijos jau dabar užtenka.

„Mes ir dabar jaučiam tą konkurencinę įtaką, bet aišku, kad atsiradus naujiems paslaugų tiekėjams, tai turi atsiliepti kainai. Tačiau didelio skirtumo nebus, nes ir dabar ta kaina nėra užkelta“, – kalbėjo Kėdainių krematoriumą valdančios bendrovės vadovas Vytenis Labanauskas.

Viename iš laidojimo paslaugas siūlančių puslapių galima rasti išsamią kremavimo kainos skaičiuoklę. Čia nurodomos kainos už mirusiojo paėmimą svyruoja nuo 20 iki 79 eurų. Renkantis krematoriumą siūlomas ne tik Kėdainių, bet ir Lenkijos Suvalkų krematoriumas. Kremavimo kaina skiriasi beveik 150 eurų. Kėdainiuose tokia paslauga kainuoja apie 400, o Suvalkuose – apie 250 eurų.

Už mirusiojo parengimą šarvoti: grimavimą, aprengimą, drabužių ir Avalynės komplektą gali tekti pridėti dar kelis šimtus. Karstų kainos svyruoja nuo maždaug 60 iki 250 eurų. Urna papildomai kainuoja dar 90 eurų. Taip pat atsieis mirusiojo pristatymas į krematoriumą, šarvojimo salė atsisveikinti krematoriume, urnos pristatymas.

Skaičiuoklė rodo, kad iš viso gali tekti pakloti daugiau nei tūkstantį eurų. Verslininkai tvirtina, kad tai – tik mažiausia laidotuvių kaina.

Kasmet Kėdainiuose kremuojama apie 4 tūkst. mirusiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius