-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos bankas: prekybą „Grigeo“ akcijomis tikimasi atnaujinti penktadienį

Popieriaus ir medienos pramonės grupei „Grigeo“ per „Nasdaq“ Vilniaus biržą iki šiol nepaskelbus esminės informacijos apie incidentą Klaipėdoje, kur grupės įmonė „Grigeo Klaipėda“ leido nevalytas nuotekas į Kuršių marias, šią informaciją gali paskelbti kapitalo rinką prižiūrintis Lietuvos bankas (LB).
„Grigeo“ būstinė Vilniuje
„Grigeo“ būstinė Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tačiau centrinis bankas tikisi, kad tokios dar nenaudotos priemonės neprireiks ir jau ketvirtadienį įmonė pati paskelbs informaciją, o penktadienį bus atnaujinta prekyba jos akcijomis.

„Turime dar nenaudotą teisę – Lietuvos bankas pagal įstatymą pats turi teisę atskleisti informaciją, jei to nepadaro bendrovė. Tikimės, kad šia teise pasinaudoti neteks – su „Grigeo“ vadovu žodžiu sutarta, kad ketvirtadienį informacija investuotojams bus pateikta, o rytoj būtų galima atnaujinti prekybą įmonės akcijomis“, – komentare BNS nurodė LB Reguliuojamos rinkos priežiūros skyriaus vadovas Vaidas Cibas.

Anot jo, dabar vietos investuotojai gauna daugiau informacijos nei užsieniečiai.

Apie tai, kad LB svarsto galimybę pats paskelbti informaciją apie taršos incidentą Klaipėdoje, pirmasis pranešė portalas vz.lt.

„Grigeo“ akcijos kotiruojamos Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše, prekyba jomis sustabdyta antradienį, maždaug 15 val., ir iki šiol neatnaujinta. Prieš sustabdant prekybą įmonės akcijų kaina biržoje smuko daugiau kaip 9 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius