Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos energijos“ pajamos užsienyje išaugo keturis kartus

Tarptautinę plėtrą vykdančios vienos didžiausių energetikos įmonių grupių Baltijos šalyse „Lietuvos energijos“ pajamos užsienio rinkose šiemet išaugo keturis kartus. Pirmąjį šių metų pusmetį užsienyje grupė gavo 175,7 mln. eurų pajamų, kai pernai tuo pačiu laikotarpiu – 43 mln. eurų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Lietuvos energija
Lietuvos energija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Pernai paskelbtoje veiklos strategijoje aiškiai pasakėme, kad siekiame tapti tarptautine bendrove, konkuruojančia globalioje rinkoje. Tuomet iškėlėme tikslą pusę dividendų 2030 metais išmokėti iš veiklos užsienyje. Pirmojo šių metų pusmečio rezultatai nuteikia pozityviai ir parodo, kad iš tiesų tapome tarptautine grupe“, – teigia „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Darius Maikštėnas.

„Lietuvos energijos“ grupė veikia Baltijos šalyse, Lenkijoje ir Suomijoje. Užsienio rinkose grupės įmonės parduoda elektros energiją ir gamtines dujas, vysto vėjo energijos parkus, bendradarbiaudami su partneriais tiekia elektros energiją privatiems klientams bei vysto kitas su energetika susijusias veiklas.

Iš viso grupės pajamos pirmąjį pusmetį didėjo 22,1 proc. iki 767,3 mln. eurų. „Lietuvos energijos“ koreguotas pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (koreguota EBITDA) lyginant su 2018 metų pirmuoju pusmečiu, augo 9,8 proc. ir siekė 135,7 mln. eurų. Rodiklį didino augusios investicijos į elektros ir dujų tinklų atnaujinimą, išaugęs vėjo jėgainių portfelis.

„Toliau plečiame savo elektros gamybos pajėgumus iš vėjo, planuojame investicijas į tinklo patikimumo ir saugumo didinimą, išmanių sprendimų diegimą, taip pat investuojame į išmaniuosius energetikos sprendimus pritaikančius startuolius. Visa tai – sėkmingai įgyvendinamos grupės strategijos LE 2030 rezultatas, jau kuriantis aiškią vertę“, – teigia D.Maikštėnas.

Pasak jo, antrąjį šių metų pusmetį vyksianti skirtingų „Lietuvos energijos“ ir Grupės įmonių turimų prekės ženklų konsolidacija po vienu tarptautiniu prekės ženklu, prisidės prie dar spartesnės jos transformacijos į šiuolaikišką, „žalią“ energetikos įmonę, kuri bus pasirengusi veikti ne monopolinėmis sąlygomis, o konkuruoti su kitomis bendrovėmis.

Grynasis „Lietuvos energijos“ pelnas mažėjo iki 37,5 mln. eurų (2018 m. pirmąjį pusmetį siekė 60 mln. eurų). Pagrindinė to priežastis – atvirų finansinių išvestinių priemonių rinkos vertės pokyčiai. 2019 m. pirmojo pusmečio pabaigoje, užfiksavus tarpinius rinkos vertės pasikeitimus, jis buvo neigiamas, bet gali keistis ateityje, kol sandoriai bus uždaryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius