-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos gamintojų produkcija – nuo šokoladu dengtų šamų delikatesų iki vandeniui atsparių kupranugarių vilnos striukių

Rugsėjo 29 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje vyks jau kasmetine tapusi Lietuvos gamintojų paroda „Rinkis prekę lietuvišką“. Jos metu lankytojai galės susipažinti su itin plataus spektro Lietuvos gamintojų produkcija: čia bus galima rasti nuo pačių egzotiškiausių maisto produktų iki šiuolaikinės mados, kosmetikos, parfumerijos, baldų ir buitinės technikos gaminių bei įrenginių.
Akimirkos iš praėjusių metų parodos „Rinkis prekę lietuvišką“/ parodos organizatorių nuotr.
Akimirkos iš praėjusių metų parodos „Rinkis prekę lietuvišką“/ parodos organizatorių nuotr.

Paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ buvo inicijuota ekonominio sunkmečio įkarštyje – 2008 metais ir buvo skirta vidaus vartojimo skatinimui. Sulaukusi didžiulio pasisekimo, kasmet vis didesnį skaičių šalies gamintojų pritraukianti paroda per beveik dešimtmetį tapo verslo plėtros galimybių bei globalios rinkos perspektyvų ir ateities iššūkių diskusijų zona.

Renginio organizatoriaus „Ekspozicijų centro“ duomenimis, proga tiesiogiai susitikti su vartotojais ir verslo partneriais šiais metais ketina pasinaudoti net 280 įvairių sričių gamintojų.

Renginyje dalyvaus tarptautinio pripažinimo sulaukę inovatyvių sprendimų namams kūrėjai, čia įsikurs per 120 lietuviškų mados ženklų, kuriančių unikalių drabužių, juvelyrinių dirbinių ar išskirtinės namų tekstilės gaminius.

Kaip ir kasmet parodos gurmanai galės paragauti ypatingų lietuvių gamintojų maisto produktų – nuo naminės karamelės su liofilizuotomis uogomis iki džiovinto šamo filė šokolade.

VIDEO: Parodos „Rinkis prekę lietuvišką 2016“ reportažas

Itin platus renginio profilis

Šiais metų parodos „Rinkis prekę lietuvišką“ metu išskirtinis dėmesys bus skiriamas verslo skaitmenizacijos procesams, o kartu bus ieškoma kompromisų tarp valstybės vadovų ir verslo atstovų, siekiant užtikrinti efektyvų naujų technologijų diegimą, skatinantį Lietuvos gamintojų konkurencingumą tarptautinėje rinkoje.

Renginio organizatorių teigimu, atvykę į parodą lankytojai taip pat galės sužinoti apie lietuviškų prekių ženklų kūrimo, rinkodaros subtilybes, laukiančius iššūkius, produkcijos pakuočių tendencijas, pardavimų skatinimo strategijas bendradarbiaujant su paieškos gigantu „Google“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Google“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Google“

Lankytojai taip pat turės progą sudalyvauti įvairiuose edukaciniuose užsiėmimuose bei seminaruose, kurių metu bus pristatomi gydomosios kosmetikos gamybos procesai, gilinamasi į sveikesnę mitybą, „ateities maistą“.

Renginio metu bus eksponuojami ir meniniai darbai – pirmą kartą Lietuvoje bus pristatoma šokolado fotografijų paroda „Daugiau nei šokoladas“. Pilną parodos programą rasite čia.

Dalyviams – galimybė tapti žinomiems

Jau trečius metus parodoje dalyvausiantys prekinio ženklo „AmourD'Evil“ steigėjai, brolis ir sesuo – Lina Abromaitienė ir Paulius Smolskas, teigia parodą „Rinkis prekę lietuvišką“ matantys kaip galimybę Lietuvos žmonėms pristatyti savo rankų darbo gamybos sojų žvakių produkciją.

„Mūsų tikslas – įsitvirtinti Lietuvoje, paraleliai mezgant ryšius su užsieniu. Jau dalyvaujame parodose Anglijoje, Prancūzijoje, po truputį plečiamės į Europą“, – pasakoja L.Abromaitienė.

„AmourD'Evil“ steigėjai / P.Smolskas ir L.Abromaitienė/ „AmourD'Evil“ „Facebook“ paskyros nuotr.
„AmourD'Evil“ steigėjai / P.Smolskas ir L.Abromaitienė/ „AmourD'Evil“ „Facebook“ paskyros nuotr.

Veiklą Lietuvoje pradėję 2014 metais verslininkai teigia nuosavo verslo idėją brandinę keletą metų. „Prieš tai su broliu gyvenome užsienyje. Aš studijavau chemiją Prancūzijoje, gyvenau apie 10 metų, o brolis dirbo Anglijoje – žvakių fabrike, įmonėje „L'Occitane“. Ilgainiui dviese pradėjome regzti mintis, kaip savo žinias ir įgūdžius bendrai galėtume panaudoti Lietuvoje. Suvienijome jėgas ir ėmėmės šeimos verslo – žvakių gamybos“, – su šypsena pasakoja L.Abromaitienė.

Nors, verslininkės teigimu, įsitvirtinti Lietuvos rinkoje naujam verslui nebuvo paprasta, „šioje rinkoje reikia atkaklumo – turi užsitarnauti klientų pasitikėjimą ir verslui atiduoti daug jėgų“, tačiau rankų nenuleidžia, dalyvauja parodose, kurios suteikia galimybę plėsti savo prekinio ženklo žinomumo ratą.


9–oji Lietuvos gamintojų paroda vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje rugsėjo 29 – spalio 1 dienomis.

Parodos darbo laikas:

  • rugsėjo 29, 30 d. nuo 10 ir 18 val.
  • spalio 1 d. nuo 10 iki 16 val.

Praėjusių metų parodos „Rinkis prekę lietuvišką“ galeriją žiūrėkite apačioje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius