Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos geležinkeliai“: elektrifikavimo konkurse pereinama į derybų stadiją

Valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliams“ tęsia daugiau kaip prieš pusantrų metų paskelbtą maždaug 250 mln. eurų vertės Vilniaus–Klaipėdos ruožo elektrifikavimo konkursą. Pasak bendrovės atstovo Manto Dubausko, konkurse pereinama į derybų stadiją, tačiau su kuo bus deramasi jis neatskleidžia.
Lietuvos geležinkeliai
Lietuvos geležinkeliai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tikimės derybas užbaigti kuo greičiau, tačiau konkrečių terminų nesame nusistatę“, – BNS sakė M.Dubauskas.

Konkurso dalyvių pasiūlymų „Lietuvos geležinkeliai“ laukė iki spalio 4 dienos, šis terminas kelis kartus buvo pratęstas. Bendrovė nekomentavo, kodėl buvo pratęsiami terminai, tačiau, BNS žiniomis, liepos viduryje toks sprendimas buvo priimtas baiminantis, kad gali būti nesulaukta nė vieno pasiūlymo, nes potencialūs rangovai ir geležinkeliai tuomet nesutarė dėl būsimos sutarties projekto.

„Lietuvos geležinkeliai“ nėra atskleidusi konkurso dalyvių skaičiaus. BNS žiniomis, jame dalyvavo „Inabelec“ konsorciumas, kuriame yra Ispanijos „Elecnor“ ir „Instalaciones Inabensa“, Prancūzijos „Alstom“, „Kauno tiltai“ kartu su didžiausia akcininke Lenkijos „Trakcja PRKiI“, Ispanijos „Cobra Instalaciones Y Servicios“, taip pat Lietuvos bendrovės „ATEF-Euroope“ atstovaujamas konsorciumas.

Konkurse dalyvavusi Prancūzijos infrastruktūros statybų grupė „Eurovia“ ir jos antrinė įmonė „Eurovia Lietuva“ liepos pabaigoje pranešė iš jo pasitraukianti, o balandį iš konkurso buvo pašalinta kvalifikacijos reikalavimų neatitikusi Lietuvos inžinerinių sprendimų bendrovė „Telekonta“. Pastaroji šį „Lietuvos geležinkelių“ sprendimą skundė teismui, tačiau tiek Vilniaus apygardos teismas, tiek Lietuvos apeliacinis teismas bendrovės skundą atmetė.

Vilniaus geležinkelio mazgo ir ruožo Kaišiadorys–Klaipėda elektrifikavimo konkursą „Lietuvos geležinkeliai“ paskelbė 2017-ųjų gruodį. Planuojama, kad įgyvendinus projektą, Lietuvoje elektrifikuotu geležinkeliu bus pervežama daugiau kaip trys ketvirtadaliai visų krovinių ir du trečdaliai keleivių.

Dabar elektrifikuotų esamų geležinkelio kelių ilgis Lietuvoje sudaro 9 proc. viso geležinkelių tinklo. Anot „Lietuvos geležinkelių“, tai yra mažiausias rodiklis ES, kur elektrifikuoti geležinkelio keliai vidutiniškai sudaro 52,7 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius