Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos paštas mokėjo ne tik už Jaroslavo Narkevičiaus, bet ir jo dukros pietus

Valstybei priklausanti įmonė Lietuvos paštas sumokėjo už pietus, kuriuose dalyvavo ne tik J.Narkevičius, bet ir jo duktė Karolina. Tai 15min patvirtino Lietuvos pašto atstovai. Valstybinė įmonė apmokėjo politiko pietus Vilniaus restorane vykusiame susitikime su Lenkijos pašto atstovais, kurie turi interesų Lietuvoje.
Jaroslavas Narkevičius
Jaroslavas Narkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos pašto atstovai 15min patvirtino, kad už susitikimo, kur dalyvavo J.Narkevičius, jo dukra bei pašto atstovai, pietus buvo sumokėta 2018 m. kovo 23 dieną Vilniaus restorane „Gray“. Sąskaitos suma – 184,5 euro.

Susitikime su Lenkijos paštu – sąskaita įmonei

Tą kovo penktadienio vakarą restorane vyko susitikimas dėl pašto ženklo „Trakų Dievo Motinos, Lietuvos globėjos, paveikslo karūnavimui – 300 metų“. Bent jau taip teigiama oficialiai.

Pats J.Narkevičius gyvena Trakuose, kartais dalyvauja bažnyčios eisenoje mišių metu.

Danos Buinickaitės nuotr/Susisiekimo ministras J.Narkevičius eisenoje Trakuose
Danos Buinickaitės nuotr/Susisiekimo ministras J.Narkevičius eisenoje Trakuose

Pietų metu dalyvavo du Lietuvos pašto atstovai – Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė, Lietuvos pašto filatelijos projektų vadovė Aušrutė Varnienė, trys „Pozcta Polska“ (Lenkijos pašto) atstovai, tuometinis Seimo narys J.Narkevičius, taip pat jo dukra – tuometinė Trakų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Karolina Narkevič, taip pat Seimo nario padėjėja Justyna Bacevič ir Trakų Švc. Mergelės Marijos Apsilankymo bazilikos klebonas kun. Jonas Varaneckas.

Šiuo metu K.Narkevič yra kultūros ministro patarėja.

Kultūros ministerijos nuotr./Karolina Narkevič
Kultūros ministerijos nuotr./Karolina Narkevič

Lenkijos paštą domina terminalai Lietuvoje?

Beje, daliai Seimo narių jau kilo klausimų dėl ministro J.Narkevičiaus ir Lenkijos pašto santykių. Lapkričio 7 dieną į Seimo Ekonomikos komitetą iškviestas ministras turėjo aiškintis, kas apmokėjo Lenkijos pašto atstovų vizitą Lietuvoje, kodėl prie jų vizito aktyviai dirbo ir J.Narkevičiaus dukra, ar svečiai iš Lenkijos lankėsi Seimo nario namuose Trakuose.

Mūsų šalies pašto ir siuntinių rinkoje kalbama, kad Lenkijos paštas žvalgosi Lietuvos rinkoje ir juos domina terminalų tinklas. Čia jau veikia kitų šalių paštai, pavyzdžiui, „Omniva“ terminalai priklauso Estijos paštui. Savo terminalus turi ir „Lietuvos paštas“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos paštas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos paštas

„Dėl Lenkijos pašto planų informacijos neturiu. Esu pažįstamas su dviem asmenimis, su kuriais buvo bendradarbiaujama, kai buvo ruošiamasi Lietuvos pašto ir Lenkijos pašto skirtam jubiliejiniam ženklui“, – Seimo Ekonomikos komitete kalbėjo ministras.

15min žiniomis, susitikime su J.Narkevičiumi restorane dalyvavo vienas Lenkijos pašto vadovų – Strateginio ir tarptautinio bendradarbiavimo biuro direktorius Kšištofas Gurskis.

Primename, kad spalio 31 dieną J.Narkevičius atleido Lietuvos pašto valdybą ir gerokai apsunkino įmonės veiklą, nes dabar paštas veikia be valdybos.

Už pietus mokėjo ir uostas, ir geležinkelininkai

Praėjusią savaitę kilo skandalas, kai 15min paskelbė, kad už J.Narkevičiaus pietus Abu Dabio restorane mokėjo Susisiekimo ministerijai pavaldi Lietuvos automobilių kelių direkcija. Tąkart sąskaita viršijo 700 eurų.

Paaiškėjo, kad už ministro pietus yra mokėjusi ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, taip pat „Lietuvos geležinkeliai“. Šios bendrovės taip pat pavaldžios Susisiekimo ministerijai.

Pavyzdžiui, spalio 1-2 dienomis Baltarusijoje vyko Transporto savaitės renginiai. Pirmąją savaitės renginių dieną Minske buvo organizuoti dalykiniai pietūs, kuriuose dalyvavo Lietuvos Respublikos ambasadorius Baltarusijoje, ambasados komercijos atašė, kiti ambasados darbuotojai, Lietuvos verslo konfederacijos vadovas, Susisiekimo ministerijos vadovai, Uosto direkcijos vadovai ir kiti forumo dalyviai.

„Dalykinių pietų metu buvo pristatyta ir aptarta verslo Lietuvoje aplinka, galimybės stiprinti verslo ryšius, kalbėta apie baltarusiškų krovinių srautų išsaugojimo būtinybę ir naujų pritraukimą į Klaipėdos uostą“, – 15min informavo uosto atstovai.

Daugiau kaip dešimčiai žmonių pietūs kainavo 214,47 Eur (486 rubl.). Už juos sumokėjo VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

„Lietuvos geležinkeliai“ taip pat patvirtino, kad mokėjo už ministro pietus Minske spalio 2 dieną.

15min primena, kad Seimo nariai bei ministrai, taigi ir J.Narkevičius, turi reprezentacinėms išlaidoms skirtas lėšas, kurias gali naudoti ir pietų metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius